У Літині відбувся командний чемпіонат з шахів серед юнаків

В кінці квітня 27-28 у Літині провели традиційний командний чемпіонат Вінниччини з шахів серед юнаків. Змагання зібрало дюжину збірних. Вони представляли господарів поля, с.Дашківці (Літинський район), Жмеринку, Гнівань (Тиврівський район) і Вінницю.

Найбільш потужно виглядали збірні обласного центру, представники МДЮСШ №6 і клубу «Романтик». У їхньому складі були призери не лише обласних змагань, але й чемпіонатів України, кандидати в майстри спорту та сильні першорозрядники. Разом змагалися діти різного віку – від молодшокласників до майбутніх випускників шкіл. Команди, які складалися із 3 юнаків і дівчини, боролися «стінка на стінку».

Загалом відбулося 11 турів (за швейцарською системою) у блискавичні шахи. В підсумку перше місце в загальному заліку і водночас чільне серед юнаків до 16 років виборола команда «Фенікс» (Вінниця) на чолі із кандидатом в майстри спорту України Дмитром Щербиною. Вона виграла всі матчі і взагалі втратила на турнірі лише одно очко.

Також на п’єдестал пошани серед юнаків до 16 років підіймалися збірні вінницького шахового клубу «Романтик» (минулорічний переможець аналогічних змагань) і Жмеринки.

А кращий результат серед юнаків до 12 років показала команда «Ворони» (Вінниця) на чолі із кандидатом в майстри спорту, призером чемпіонату України Юрієм Штомпелем. Вона програла на турнірі лише один матч. Також медалі серед юнаків до 12 років здобули команда «Темп» (Вінниця) і збірна Гнівані.



Переглядів: 2577
Поширень: 0

Останні новини