Купуєш каву у своє горнятко – отримай бонус

Вінницька школярка закликає містян поступового відмовлятись від кави в одноразових стаканчиках. Для цього, Марія Ошовська, вже залучила кілька кав’ярень міста.

Там, покупцеві зі своєю чашкою – робитимуть знижку, або пригощатимуть печивом. Так, вінничани поступово звикнуть брати каву у, наприклад, термочашки.

«6 кав’ярень, в які ми звернулись, погодились на такий експеримент. В одній, навіть, для чашок вінничан виділили цілу шафу. Там люди залишать свою тару, яку підписують. Хочеться, щоб до тих, хто купують напій у свою чашку, бізнес ставився приязно та з розумінням», - розповідає активістка Марія.

Стаканчики із кришечками та трубочками є дуже популярними серед містян. Втім, попри те, що він картонний, щоб не протікав – посуд  покривають тонким шаром пластику. А він — практично не поробляється. Це приносить не аби яку шкоду довкіллю.

"Кава у своє горнятко" - не перший екопроект школярки. Днями, вона разом із однокласниками запустили флешмоб "Дерево замість повітряної кульки". Його вже підтримали інші школи міста.



Переглядів: 4899
Поширень: 0

Останні новини