У Вінниці відбувся чемпіонат з бодібілдингу «Кубок Південного Бугу»

У суботу, 11 травня,  відбувся відкритий чемпіонат Вінницької області з бодібілдингу «Кубок Південного Бугу» з чоловічого бодібілдингу, чоловічого фізик і фітнес-бікіні.

«Бодібілдинг є досить екзотичним та видовищним видом спорту, який стає все більш популярним. Загалом, проведення подібних заходів має надзвичайно велике значення для розвитку спорту та популяризації здорового способу життя, адже в період надзвичайної популярності інтернету та соцмереж діти та дорослі все менше займаються спортом. Тому необхідно проводити подібні заходи, аби суспільство поверталось до занять фізичною культурою. Для прикладу, в деяких європейських країнах від 50 до 70 відсотків населення займаються спортом, на Вінниччині, нажаль, цей показник на рівні 20-21%. Тому наше завдання, як представників обласної влади, всіляко сприяти розвитку в області фізичної культури та спорту, мотивувати вінничан до здорового та активного способу життя », - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк.

Про особливості проведення чемпіонату розповіла президент вінницького представництва національної федерації бодібілдингу України Лариса Прищепа«Сьогодні у чемпіонаті беруть участь спортсмени з 14 областей України, значна частина з них є переможцями і призерами змагань європейського та світового рівнів. Загалом до Вінниці приїхали 40 учасників, з яких  24 -  жінки. На сьогодні все більш популярним цей вид спорту стає серед жінок ніж серед чоловіків, як це було раніше. Ця тенденція є не лише в нашій країні, а й у всьому світі. Сьогодні чоловіки демонструватимуть велику м’язову масу, яка має бути гарно представлена. Жінки сьогодні також демонструватимуть красу свого тіла в комплексі із подачею. Загалом це дуже видовищно і цікаво для глядачів».

Про умови змагань розповів суддя міжнародної категорії, віце-президент федерації бодібілдингу України, президент федерації бодібілдингу та фітнесу Полтавської області Олександр Гордієнко: «Оцінювання проводитиметься по пропорціям фігур учасників. Необхідно обрати найідеальнішу фігуру незалежно від м’язової маси. Серед критеріїв вузька талія, відпрацьовані м’язи, рівна спина та постава, а також подача спортсменами себе на сцені, Таким чином судді оцінюватимуть загальну картинку».

Наприкінці переможці отримали кубки, медалі, сертифікати, грамоти та подарунки від спонсорів чемпіонату.



Переглядів: 5483
Поширень: 0

Останні новини