С. Моргунов говорив з представниками профспілок закладів освіти міста про фінансування галузі та плани на цей рік

Сьогодні, 14 травня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов спілкувався з освітянами, які є головам профспілкових комітетів дитсадків, загальноосвітніх та спортивних шкіл міста. Очільник міста зупинився на фінансуванні галузі та тих проектах, які планується реалізувати у цьому році, а також дав відповіді на питання учасників зустрічі.

За останні чотири роки фінансування галузі освіти зросло майже вдвічі. За рахунок фінансової децентралізації, ініціатором якої є Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, місто отримало можливість збільшити видатки на галузь до 1,42 млрд грн (2016 рік – 625 млн грн). Ці кошти спрямовуються на утримання всієї галузі.

Разом з тим, зросли і видатки бюджету розвитку з 11, 3 млн грн у 2016 році до 146,9 млн у 2019 році.

Сергій Моргунов зазначив, що у 2019 році продовжується робота по забезпеченню соціальних гарантій працівникам галузі. Першочергове завданням – своєчасна виплата заробітної плати працівникам, і на даний час у місті відсутня заборгованість. З метою диференціації заробітної плати педагогічних працівників, які забезпечують надання дошкільної та позашкільної освіти дітям територіальної громади, з 01.04.2019 року встановлено надбавки за складність та напруженість в роботі у розмірі 20 % посадового окладу.

«Ми розуміли, якщо працівникам шкільної освіти було підвищено зарплату, то дошкільна освіта, яка фінансується суто з міського бюджету, не була врахована. І ми вважаємо, що за тих можливостей, які є на сьогоднішній день, ми додатково можемо виділити кошти, щоб зробити цю надбавку», - сказав Сергій Моргунов.

Також міський голова повідомив, що на сьогоднішній день в місті будується чотири дитячі садки за рахунок інвесторів. «В цьому році ми плануємо відкрити два дитячі садки по чотири групи – по вулиці Трамвайній і Замостянській. Ми придбали будівлю на Сабарові, по вул. Черняховського для того, щоб там зробити садочок і покращити умови перебування дітей в закладі у тому мікрорайоні», - каже мер Вінниці.

Також в цьому році планується завершити програму із забезпечення садочків пароконвектоматами та продовжити оновлення ігрового обладнання на дитячих майданчиках.

У загальній середній освіті пріоритетним є створення належних умов навчання та виховання учнів. З цією метою у 2019 році планується продовження будівництва школи в мікрорайоні «Поділля»; придбання обладнання в кабінети початкових класів для реалізації Концепції «Нова українська школа» (наразі школами розпочаті процедури тендерних закупівель); запровадження електронного зарахування дітей до 1-го класу тощо.

Не зменшуємо цього року темпів і по капіталовкладеннях в освіту, зокрема, на здійснення реконструкції та нового будівництва закладів освіти в бюджеті розвитку передбачені видатки у сумі 146,9 млн грн, що в 2 рази більше ніж у попередньому році.

Одним із найважливіших завдань міської влади та галузі є впровадження енергоефективних заходів у закладах освіти, зокрема, у 2019 році за рахунок видатків бюджету розвитку та залучених коштів заплановано завершити реконструкцію будівель школи № 8 та ФМГ № 17; залучити кредитні кошти та виконати реконструкцію будівель ДНЗ №№ 18, 21, 23, 26, 30, 42, 47; розпочати реконструкцію будівлі садочка № 16 з добудовою та виконати ПКД на реконструкцію будівлі шкіл №№ 10, 13, ПДЮ.

Щороку не залишається поза увагою і питання створення належної спортивної бази в закладах освіти міста. Так, у попередньому році було розроблено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію спортивних ядер шкіл №№ 15, 20, 29, 33 та спортивного майданчика школи № 6, а в цьому році подали замовлення про виділення коштів з державного бюджету на здійснення їх реконструкції. 

Також заплановано будівництво спортивного ядра ЗШ № 20, спортивного майданчика в садочку № 20; будівництво спортивного майданчика для ігрових видів спорту у школі № 22 та дитячих майданчиків у школах № 8  та № 9.

На відпочинок дітей в бюджеті Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік передбачені видатки у сумі майже 3,7 млн грн. В 2019 році планується охопити відпочинком 5 450 учнів, із них у пришкільних таборах - 5200, у стаціонарних таборах на узбережжі Чорного моря – 210 учнів та 40 учнів у «Літній школі».




Переглядів: 3354
Поширень: 0

Останні новини