В центрі Вінниці майже півсотні закладів позашкільної освіти влаштували творчі майстерні

Захід відбувся вчора, 14 травня, на Європейській площі м. Вінниці. Участь у виставці взяли 47 закладів позашкільної освіти з районів, міст та ОТГ області.

З вітальним словом до юних талантів звернувся в.о директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Володимир Буняк«Дорогі діти, радий бачити, що ця виставка об’єднала сьогодні всю область. І особливо приємно зазначити, що вас сьогодні тут більше двох тисяч. Прекрасними, складними роботами наповнена площа Європейська, а це, в першу чергу, свідчить про кропітку роботу наставників і, безперечно, про ваші зусилля. Дякую всім за гарну роботу, за участь та за активну життєву позицію».

Закладами позашкільної освіти були облаштовані творчі майстерні з презентаціями виробів та організовані майстер-класи з еколого-натуралістичного, туристсько-краєзнавчого, технічного напрямків, декоративно-прикладного, ужиткового та образотворчого мистецтв.

Учасники та гості заходу мали можливість оцінити роботи у різноманітних техніках: витинанка, петриківський та декоративний розписи, газетоплетіння, ліплення з пластиліну, випалювання шкіри, вишивка рушників, робота з соломою, розпис на склі, виготовлення сувенірів, вітражний розпис, роботи зі шкіри, декупаж, екодизайн, екоіграшка, робототехніка, вироби з фоамірану та ізолангу, різьба по дереву, квілінг, малювання шерстю, петриківський розпис, живопис, джгутикові вироби, малюнок кавою, валяння, європейська лялька та інші.

Вихованці Вінницького обласного центру технічної творчості учнівської молоді демонстрували свої вміння з радіопеленгації.

Вінницьким обласним центром туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій організовано інклюзивний майданчик туризму для дітей з особливими освітніми потребами з Центрів «Промінь» та «Обрій».

Гуртківці Ладижинського міжшкільного навчально-виробничого центру «Спадщина» демонстрували свою майстерність з розвитку художніх промислів та народних ремесел, яка була представлена декоративними виробами, живописом, розписом, керамікою, рукоділлям.

Кожен заклад позашкільної освіти підготував презентацію, яку проводили діти в національних костюмах.

Упродовж усього часу виставка супроводжувалася виступом самодіяльних аматорських колективів та вокалістів закладів позашкільної освіти «Зорепад талантів позашкілля».





Переглядів: 4089
Поширень: 0

Останні новини