Торгівля підакцизними товарами на Вінниччині поповнила бюджети на 16,6 мільйонів гривень

Так, за торгівлю підакцизними товарами впродовж квітня 2019 року суб’єкти роздрібної торгівлі Вінниччини перерахували до бюджетів 14 млн 380,4 тис. грн. При цьому розрахункову базу перевиконано на 9,1 відсотків або на 1,2 млн грн.

Окрім того понад 1 млн 719,7 тис. грн від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами отримав місцевий бюджет. Ще 500 тис. грн надійшло до місцевої казни за ліцензування оптової торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

За даними Управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Вінницькій області на території  області та міста Вінниці діє наразі 7158 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Зокрема 892 з них, були видані у квітні. Крім того, за несвоєчасну сплату чергового платежу призупинено дію 58 ліцензій. Дію 67 ліцензій анульовано.

Додамо, що ГУ ДФС у Вінницькій області постійно проводяться організаційні заходи, щодо недопущення порушень в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Зокрема у квітні орієнтовна сума фінансових  санкцій за порушення вимог Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” склала 322,4 тис. грн. Причому, понад 62 відсотка з них або 200 тис. грн, – за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін.



Переглядів: 1661
Поширень: 0

Останні новини