Щойно народився - тримай вишиванку!

Новонароджені вінничани отримали свої перші вишиванки.

Перше в житті національне вбрання дарували крихіткам, які перебувають в Перинатальному центрі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова.

Хлопчикам – сорочки, дівчаткам — сукні. Такі презенти до Дня Вишиванки зробила депутат Вінницької ОДА Людмила Станіславенко спільно із «Клубом Успішних Жінок України. Вінниця». Цього дня у відділені перебували 10 новоспечених матусь. Вони й приймали подарунки разом із вітаннями від гостей.

«Сьогодні нас підтримують львів'яни, одесити, кияни та мешканці Краматорську. У них також проходить акція «Подарунок новонародженому». Головна мета — об’єднання України та демонстрація величі традиційного вбрання. Першу вишиту сукенку я вручила матусі маленької Даринки. Новонароджена дівчинка наразі знаходиться у відділені інтенсивної терапії. Бажаю дівчинці міцного здоров'я», - ділиться враженнями Людмила Станіславенко.

«Це цікава та прекрасна ідея. За клопотами перед пологами про вишиванку ми поки не думали, тож, тепер маємо на майбутнє свою, власну», - каже мама новонародженого Максимка.

Також, вручили вишиванку і роділі, яка от — от стане мамою.

Таку акцію у Перинатальному центрі проводять 4-ий рік поспіль. Кажуть: це не лише прививає в дітей любов до українських традицій, а й піднімає мамам настрій, а відтак, покращується їхнє самопочуття після пологів. 



Переглядів: 3564
Поширень: 5

Останні новини