У Вінниці розпочала роботу І Міжнародна науково-практична конференція «Vin Smart Eco»

Сьогодні, 16 травня, у приміщенні Вінницької академії неперервної освіти розпочато роботу І Міжнародної науково-практичної конференції  «Vin Smart Eco», яка триватиме протягом 16 – 18 травня.

У заході взяли участь українські та іноземні фахівці з питань екології, охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки, освіти для сталого розвитку, пошуку спільних науково-методичних і практичних підходів, інженерних шляхів вирішення екологічних проблем України та Європи.

Заступник голови ОДА Ігор Івасюк зазначив: «Мені дуже приємно, що саме на Вінниччині, в академії неперервної освіти розпочато роботу конференції міжнародного рівня, під час якої проводитимуться вкрай важливі дискусії, що надаватимуть можливість визначити ключові траєкторії руху у напрямку збереження екологічної рівноваги. На жаль, забруднення техногенного характеру вже досягло найвіддаленіших куточків нашої планети. Саме тому проблемою екології, проблемою зміни клімату мають перейматися не лише фахівці, а й суспільство загалом. Бажаю всім учасникам конференції плідної співпраці, результативного спілкування та позитивних вражень від Вінниччини».

Заступник голови ОДА також повідомив, що цікаві проекти і напрацювання за різними напрямками будуть реалізовані спільно з колегами-освітянами, які сьогодні прибули до Вінниці з м.Каунас (Литовська Республіка). Обмін досвідом також відбуватиметься між литовськими та вінницькими школярами.

На завершення Ігор Івасюк висловив найщиріші вітання з нагоди Дня вишиванки, який цьогоріч відзначають 16 травня.

У свою чергу, Михайло Кременюк, привітавши учасників заходу, окремо зупинився на ключових шляхах вирішення екологічних проблем в області.

Варто підкреслити, що ключовою метою проведення міжнародної конференції є обмін фахівців ідеями і досвідом, обговорення тенденцій і перспектив розвитку галузей екології, освіти і практики в контексті реалізації цілей стратегії сталого розвитку, а також встановлення плідних взаємовигідних контактів, заохочення талановитої студентської молоді і аспірантів до наукового пошуку в екологічних і природоохоронних дослідженнях. Для цього організатори заходу запросили не лише науковців, а й освітян, громадських діячів, студентів і аспірантів, представників бізнес-сфери, а також фахівців-екологів державних структур.




Переглядів: 3116
Поширень: 0

Останні новини