До Вінниці завітали литовські школярі

Сьогодні, 16 травня, в обласному молодіжному центрі «Квадрат» відбулась неформальна зустріч керівників освіти області та м. Вінниця із делегацією освітян та школярів м. Каунас (Литовська Республіка).

Протягом 15-19 травня поточного року відбувається дружній візит учнів та освітян Литовської Республіки до м. Вінниці та Вінницької області, метою якого є знайомство з українською  культурою, історією та освітнім середовищем.

Двадцять вісім дітей з шести навчальних закладів м. Каунасу Литовської Республіки приїхали на чолі з директором Департаменту освіти м. Каунас Литовської республіки. Приймає КВНЗ "Вінницька академія неперервної освіти" разом із Департаментом освіти і науки Вінницької ОДА та загальноосвітні заклади № 1, 2, 4, 7, 18, технічний ліцей Вінницької міської ради, № 4 Хмільницької міської ради та ЗОШ с. Агрономічне Вінницького району.

Нагадаємо, ще з 2015 року КВНЗ "Вінницька академія неперервної освіти" співпрацює із Каунаським Центром підвищення кваліфікації учителів. Минулого року 30 дітей із України були запрошені до Каунаса. Вони проживали у литовських сім’ях, спілкувались англійською, знайомились із освітніми начальними закладами міста. Відтак, в рамках візиту у відповідь, майже три десятки литовських дітей днями навчатимуться у восьми Вінницьких навчальних закладах та проживатимуть в українських сім’ях.



Переглядів: 3265
Поширень: 0

Останні новини