Вінниця створить перший в Україні муніципальний інноваційно-технологічний парк

Про це повідомив на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Сьогодні разом з нашими польськими партнерами з міста-побратима Кельце ми підтвердили наміри про спільне впровадження проекту. КП «Вінницький муніципальний центр інновацій» та Келецький технологічний парк підписали Меморандум про реалізацію співпраці.

Це - продовження угоди, яку ми уклали з Келецьким технологічним парком минулого року. Нам вдалося виграти грант на реалізацію проекту по створенню Вінницького інноваційно-технологічного парку. І тепер поєднаємо 10-річний успішний досвід поляків з нашими напрацюваннями. Концепцію технопарку ми уже розробили, наразі готуємо простір для реалізації цього проекту на території заводу «Кристал».

Діяльність інноваційно-технологічного парку буде спрямована на широке коло зацікавлених сторін: стартапів та інноваційних компаній, малих та середніх підприємств, молоді. В Технопарку молодь зможе втілювати ідеї і стартапи в життя, не виїжджаючи з міста. За 5 років я бачу Вінницький інноваційно-технологічний парк як каталізатор новаторських високотехнологічних, наукомістких рішень. Тут буде відбуватися обмін досвідом і знаннями, постійні дослідження і пошук нових рішень, створюватиметься синергія і додана вартість.

На першому етапі співпраці з поляками плануємо провести громадські консультації. Завдяки чому навколо проекту сформується команда активних зацікавлених людей. Наступний крок - розробка експертами пропозицій щодо побудови екосистеми підтримки підприємництва та інновацій. А підсумком стане конференція, де узагальнимо результати. Після чого організуємо навчальні візити наших фахівців до Польщі, щоб підготувати кадри для управління вінницьким технопарком.

Дякую за підтримку у цьому важливому для Вінниці починанні муніципалітету Кельце та його меру Богдану Вента", - написав С.Моргунов.


Переглядів: 3219
Поширень: 0

Останні новини