В Подільському зоопарку оселився білий верблюд

Нещодавно для Подільського зоопарку було придбано білого двогорбого верблюда за сприяння мецената ПАТ «ПлазмаТек», адже раніше тварина перебувала у приватному зоопарку Донецької області, згодом – в Іллінецькому р-ні Вінницької області. Варто зазначити, що новий мешканець зоопарку став справжньою окрасою звіринцю, який з радістю відвідують вінничани та гості міста. Згідно з офіційними статистичними даними, протягом минулого року Подільський зоопарк відвідали 40 тис. осіб, а лише протягом п’яти місяців поточного року – 31 тис., що свідчить про високий рівень туристичної привабливості зазначеного об’єкта.

Перший заступник голови ОДА Андрій Гижко зауважив: «Придбання білого верблюда є ще одним кроком для популяризації Подільського зоопарку, що надасть можливість відвідувачам побачити багатство фауни з різних куточків світу. Також нещодавно Подільський зоопарк став одним із переможців конкурсного відбору проектів регіонального розвитку секторальної підтримки Європейського Союзу. Загальний обсяг фінансування проекту становить 11,7 млн грн. Також зараз ми працюємо над тим, щоб Подільський зоопарк було включено до усіх туристичних маршрутів Вінниччини». За словами Андрія Гижка, реалізація проекту передбачає підвищення рівня привабливості зоопарку як туристичного об’єкта.

Ініціатором проекту «Подільський зоопарк як центр сімейного дозвілля» є Вінницька обласна державна адміністрація, замовник – Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА. Конкурсний відбір здійснювався відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть бути реалізовані за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, що затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 року № 827.

Загалом, проект передбачає досягнення конкретних цілей: збільшення кількості туристів у Вінницькій області шляхом створення конкурентоспроможного туристичного продукту – центру сімейного дозвілля на базі зоопарку; створення в області умов для організації повноцінного сімейного відпочинку; сприяння збереженню і відтворенню в штучних умовах рідкісних та занесених до Червоної книги тварин та птахів; здійснення промоції туристичного потенціалу Вінницького регіону.

За словами першого заступника голови ОДА Андрія Гижка, на сьогодні вже відбувається налагодження співпраці з туристичними компаніями, зокрема, з КП «Подільський туристично-інформаційний центр». Крім цього, вжито заходи для розміщення відповідної реклами та передбачено реконструкцію сайту Подільського зоопарку. Андрій Гижко також зауважив, що розвиток туристичної привабливості Вінниччини дозволить продемонструвати особливості регіону в різні пори року, що також сприятиме розширенню можливостей для розвитку сфери бізнесу. «На сьогодні туризм є однією із найбільш перспективних галузей економіки, яка швидко розвивається. Якщо до 2015 року українці переважно обирали туризм за кордоном, то на сьогодні громадяни віддають перевагу внутрішньому туризму», - зазначив Андрій Гижко.

Нагадаємо, що на сьогодні триває будівництво другої черги закритих вольєрів для ведмежого містечка. Варто зазначити, що введений в експлуатацію комплекс першої черги надає можливості для повноцінного проживання та розмноження тварин. Крім цього, наявна відповідна система безпеки, яка вберігає відвідувачів та персонал від контакту з тваринами. Також перша черга ведмежого містечка облаштована відповідними фільтраційними установками, що надають можливість утримувати тварин у належних умовах.




Переглядів: 5041
Поширень: 1

Останні новини