У ВНТУ відкрили меморіальну дошку захиснику України Богдану Коломійцю

Сьогодні, 22 травня роковини загибелі 23-річного випускника Вінницького національного технічного університету, молодшого сержанта, снайпера 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Богдана Коломійця.

Юнак загинув рік тому, в зоні проведення операції об’єднаних сил поблизу селища Зайцеве на території Донецької області. На скорботних урочистостях була присутня мама Богдана Світлана Василівна. Саме вона зняла жовто-синє полотнище з меморіальної дошки сина.

А відкрили пам’ятний знак на корпусі факультету ІРЕН — інфокомунікацій, радіоелектроніки та наносистем. Юнак навчався на кафедрі радіотехніки ВНТУ, отримав диплом бакалавра за спеціальністю «радіотехніка» у 2016-му році.

Богдана призвав Вінницький РВК на військову службу за контрактом. Молодший лейтенант Коломієць був командиром 2-го відділення снайперів взводу снайперів 24-ї бригади.

Указом Президента України «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Це вже третя меморіальна дошка, котру відкрили у ВНТУ випускникам вишу, що загинули на сході України.

На корпусі факультету електроенергетики та електромеханіки увічнена пам'ять 19-річного Володимира Мухи. На корпусі факультету машинобудування і транспорту — 26-річного Юрія Бабка. Але список втрат випускників ВНТУ на війні довший. Роман Мельничук навчався на факультеті комп'ютерних систем управління. Воював у батальйоні "Донбас", загинув під Дебальцево. Тарас Сич за фахом будівельник. Загинув теж під Дебальцево.



Переглядів: 3167
Поширень: 0

Останні новини