Вінницькі абітурієнти пишуть ЗНО з наймасовішого предмета

Цілий рік майбутні студенти ВИШів готувались до зовнішнього незалежного оцінювання із української мови та літератури. Займались із репетиторами, читали твори та зубрили правила з рідної солов’їної.  Сьогодні – показали результат.

Складати обов’язковий іспит з української мови та літератури на Вінниччині зареєструвалося понад 15 тисяч випускників шкіл, студентів коледжів та профтехучилищ. Три сотні – на іспит не прийшли.

Перед початком для абітурієнтів провели інструктаж, адже під час екзамену існують кілька табу. Всі заборонені предмети – телефони, гарнітура та смартгодинники – складають до ящичків.  

Загалом абітурієнти мали 58 завдань, з яких відповіді на 34 завдання з української мови будуть зараховані як ДПА. На підготовку тексту їм виділили 3 години.

Максимальна кількість балів із зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури — 104 бали. Максимальна кількість балів ДПА — 68, тут випускників оцінюють за 12-ти бальною шкалою.  

І вже в наступний вівторок, 28 травня, відбудеться черговий іспит - ЗНО з англійської мови.

Наступні: 30 травня - з фізики, 4 червня – з історії України, 6 червня – з біології, 11 червня – з географії, останній предмет – хімія,  її писатимуть 13 червня.



Переглядів: 3147
Поширень: 0

Останні новини