Вінничан запрошують на виставку Сергія Попова "Світло"

24 травня о 15:00 у Вінницькому обласному художньому музеї відбудеться презентація тематичної персональної виставки «Світло» Сергія Попова –  художника сучасності, знаного  не лише в Україні, але й далеко за її межами.

В експозиції представлено 7 полотен митця, які являють собою монохромний живопис – результат 20-ти річного  спостереження, дослідження і осмислення  автором нових засобів візуалізації емоційних складових живопису. Творча робота з феноменом світла знайшла своє втілення у представленій  тематичній серії робіт.

За твердженням Сергія Попова, «серія «СВІТЛО» є переходом в іншу реальність, як матеріалізація потоку на полотні, як пошук можливості відчути світ інакше, заглянути за інші його сторони, -  ширше, глибше і далі».

Шляхом злиття ірраціонального світу з реальним, у своїх роботах автор  лаконічними формами і локальним кольором передає всю глибину і філософію вищезазначеної теми. У простоті і виразності  мови художника прочитуються ідеї символістів Альфреда Кубіна і Михайла Врубеля. Представлені твори митця розкривають глибоке особисте осмислення світла, як світла трансцендентного. Синтез психологічного, метафізичного і філософського в роботах Сергія Попова спрямовує глядача в лабіринт власної душі та світ  підсвідомого.

Твори художника зберігаються в зібраннях відомих галерей сучасного мистецтва Франції, США, в приватних колекціях Німеччини, Швейцарії, Португалії, Нової Зеландії, Росії, України.

Організатори переконані, що виставка «Світло» стане яскравим явищем сучасного мистецького життя Вінниччини, здобуде широкий резонанс і справить незабутнє враження.


Теги: виставки

Переглядів: 2101
Поширень: 1

Останні новини