73 000 грн зібрали вінничани на благодійному аукціоні «Те, що не бачить дорослий»

16 ексклюзивних картин, створених текстурною пастою та золотою поталлю, пішли з молотка на благодійному аукціоні «Те, що не бачить дорослий».

Втім, унікальність лотів – зовсім не найсучасніших техніках, а в художниках, які малювали. Картини створювали діти із вадами розвитку, позбавлені батьківського піклування. Протягом двох місяців із вихованцями вінницьких дитбудинків працювала вінницька художниця Вікторія Абрамович. «Діти працювали по одному і по четверо. Дітям дуже сподобалось. Картини з текстурною пастою вони малювали ложками, і вилками. А великі – вони просто виливали фарбу на полотно, а потім ми її розподіляли по ньому. В нас представлені абстракції. Плюс таких картин в тому, що дитина не порівнює себе з іншими, бо немає прив’язки до якогось об’єкту», - розповідає художниця.

Ідея влаштувати публічну виставку – аукціон, де картини маленьких художників можна було не лише побачити, а й придбати, належить активним вінничанкам допомогти вихованцям вінницьким інтернатам належить активним вінничанкам Марині Борисенко та Катерині Поджаренко. «Такі заходи в першу чергу мають за мету не матеріальну сторону, а соціальну. Сьогодні для діток, які позбавленні батьківської опіки, важливо розуміння того що вони потрібні суспільству, що їх люблять і підтримують», - зазначає Катерина.

Під час аукціону розкупились усі представлені на продаж картини.

«Мені сподобалась велика групова картина. По-перше – тут намальоване море, небо. Приходиш додому і заспокоюєшся. А по-друге – це ж малювали діти!», - кажуть учасники аукціону, сімейна пара, яка придбала велике групове полотно.

Загалом, під час торгів, вдалось вторгували 73 тисячі гривень.

Частину коштів спрямують на придбання необхідних речей для вихованців дитбудинків. А іншу частину витратять на організацію щомісячних заходів для цих дітей: екскурсії, тренінги, майстер-класи, виставки, медичні огляди, курси іноземних мов та спортивні секції.

Також дітки отримали подарунки від спонсорів заходу: відвідування лялькового театру, похід до піцерії, боулінгу, та «Музею науки».



Переглядів: 2739
Поширень: 1

Останні новини