У Подільському зоопарку святкують родини

Мешканка Подільського зоопарку  народила первістка. Синочок, вагою 80 кг з’явився на світ в сім’ї двогорбих верблюдів. Потомство у тварин цієї породи з’являється на світ раз на два-три роки.

«У перші години після народження малюк не міг підвестися на слабкі ніжки і не пив мамине молоко. Щоб зігрітися, верблюженятко тулилося до матусі, а та намагалась лягти біля нього так, щоб не притиснути своєю вагою. Ввечері верблюжа таки змогло підвестися на ніжки й вперше спробувати материнського молочка. Сьогодні тваринка почувається цілком нормально», - розповідає на сторінці зоопарку у Фейсбук директор його директор Євген Ткачик.

Наразі і мама, і малюк почуваються добре. А маленькі відвідувачі Подільського зоопарку вже дали крихітці кличку «Зік».

На цьому сюрпризи для вінничан від звіринцю не закінчились. Відтепер відвідувачі можуть познайомитись із зеброю. Нову мешканку кличуть Тіра. Вона із підвиду Гранта.

«Це вже доросла, статево зріла дівчинка. Статева зрілість наступає у зебр у семирічному віці. Наразі ми шукаємо для неї хлопчика. Гадаю, що зебри успішно приживуться у нашому зоопарку, будуть розмножуватись і радіти нашим відвідувачам», - розповідає директор зоопарку.

Житиме Тіра у відкритому просторому вольєрі. А зимуватиме у новому зимівнику, який зоопарк наразі добудовує власними силами за кошти з власної господарської діяльності.

«Всі будівельні роботи на даний час вже завершені. Залишилось провести опорядження зовнішніх стін», - зазначає Євген Ткачик.

Зебри Гранта живуть у Замбії, Конго, Танзанії, Кенії. Вага тварин — близько 300 кг, розміри — від 120 до 140 см. У дикій природі зебри Гранта живуть у сімейних групах по 18 зебр на чолі із самцем-вожаком. Тривалість життя цих тварин до 20 років. Харчуються переважно травою.



Переглядів: 2256
Поширень: 1

Останні новини