Прем’єр-міністр Володимир Гройсман: «Гідний рівень доходів – основа існування середнього класу»

Сьогодні під час робочої поїздки Вінниччиною Глава Уряду відвідав  Немирівський професійний ліцей. Керівництво закладу показало Володимиру Гройсману навчальний центр ліцею, на придбання сучасного навчального обладнання для якого було виділено 2,3 млн. грн. державної субвенції, а обласний бюджет виділив кошти на заміну вікон.   

Фінансування з’явилось після запровадження реформи освіти, каже директор ліцею Микола Попатенко: «Ми використали 2 млн 300 тис гривень на придбання обладнання для навчання дітей. А за обласною програмою ми платимо викладачам премії у розмірі ще однієї заробітної плати, аби люди залишилися у нас і тут працювали».

30 викладачів закладу навчають молодь робітничим спеціальностям – це кухарі, будівельники, зварювальники, муляри, плиточники тощо. Близько 350 студентів з усієї області «Наше завдання – це концентрація над створенням умов ведення бізнесу, створення додаткових робочих місць. І тут своє місце займає підготовка професійних кадрів, –  наголосив Прем’єр-міністр Гройсман. –  Питання зайнятості, достойної оплати праці мають надзвичайно важливе значення. Сьогодні ВВП зростає на рівні біля 3%, але цього замало, ми маємо зростати на 5-7 %. Тоді це відчують люди на своїх власних доходах і на стабільності в країні. Гідний рівень доходів – основа існування середнього класу. Для мене середній клас – це вчитель, лікар, фермер, кваліфікований робітник, підприємець. Це ті люди, які отримують за свою роботу і заняття достойний заробіток».




Переглядів: 4464
Поширень: 0

Останні новини