Дороги на Вінниччині ремонтуються за графіком, однак Прем’єр хоче, щоб темпи ремонту пришвидшились

Неподалік Немирова продовжуються ремонтні роботи автомобільної дороги міжнародного значення М-12 «Стрий – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Кропивницький – Знам’янка». Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час візиту на Вінниччину подивився на хід робіт.  Робітники його запевнили, що все йде за графіком.

Однак глава Уряду хотів би, щоб виконання робіт пришвидшилось:

«Я хотів би, аби темпи будівництва були дещо швидшими – хоча б удвічі. У 2016-2017 роках ми створили нову систему будівництва доріг, і сьогодні маємо результат. Одночасно я розумію, що є проблеми в райцентрах, між райцентрами. Є проблеми по дорогах місцевого значення. Прекрасно розумію, що людей турбує те, що біля них. Але ми реалісти. За день або рік неможливо відбудувати все, що руйнувалося десятиліттями. А в перспективі 5 років ми зможемо навести порядок – у тому числі із місцевими дорогами».

Уряд Гройсмана відійшов від ямкового ремонту і розпочав фактично будівництво сучасних доріг.  Роботи проводяться по всій країні. Реформу у дорожній галузі Уряду підтримають 62% українців – це найбільший рівень довіри до змін в країні.

"Не буде європейської України без європейських доріг. Дороги повинні бути пріоритетом для всіх політичних сил, вони мають об'єднувати політиків. У цьому, на мою думку, дуже успішний є приклад роботи Уряду Гройсмана. Особисто хочу подякувати Прем’єр-міністру за його підтримку, за його роботу. Без його участі не вдалося б зробити цих реформ і цього великого будівництва", —  каже керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.

Зазначимо, що після запровадження реформи децентралізації, лише за останні чотири роки (2015 - 2018), безпосередньо у Вінниці вдалося відновити 66,5 км доріг.

Довідка:

За три роки роботи Уряду під керівництвом Володимира Гройсмана уже капітально відремонтовано 6800 км доріг державного, регіонального та місцевого значення. Стільки ж було зроблено за попередні дев’ять – у 2006-2014-х роках. Загалом в Україні мережа доріг загального користування державного значення складає 46,9 тис км, місцевого значення – 122,7 тис км.




Переглядів: 3069
Поширень: 0

Останні новини