Будівництво сучасного кардіоцентру дозволить суттєво знизити кількість летальних випадків від серцево-судинних захворювань

Сьогодні в ході робочої поїздки до Вінницької області старший фахівець, координатор комунікаційної роботи Світового банку в регіоні Центральної Азії та Східної Європи Соня Панаян відвідала КНП «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології», де ознайомилась із роботою закладу, адже субпроєкт спрямований на профілактику, раннє виявлення та лікування серцево-судинних захворювань, а також підвищення ефективності їх систем надання медичної допомоги

Нагадаємо, що завдяки виконанню інвестиційного субпроєкту Світового банку «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією» для кардіоценрту закуплено дороговартісне обладнання, завдяки використанню якого суттєво знизився відсоток летальних випадків серцево-судинних захворювань. Крім того, у межах субпроєкту до кінця червня 2020 року у Вінниці буде споруджено новий кардіоцентр, який до кінця вересня 2020 планують повністю обладнати та ввести в дію.

Супроводжували Соню Панаян заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Івасюк, заступник Вінницького міського голови Галина Якубович, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович та керівники медичного закладу.

Розповідаючи про роботу кардіоцентру заступник головного лікаря по медичній частині Ігор Данильчук зазначив: «Всім пацієнтам із гострим коронарним синдромом, або з гострим інфарктом допомога надається безкоштовно, незалежно від місця їх проживання. Для мешканців міста Вінниці та області лікування також безкоштовне, але фінансування надання медичних послуг збільшене і пацієнти які не мають загострення, але є потенційна загроза в перспективі планово і, також, безкоштовно лікуються у центрі. Завдяки програмі квот Світового банку кількість пацієнтів, які самостійно купують витратні матеріали для стентувань та інших оперативних втручань значно зменшилась. Завдяки даній програмі збільшилась кількість планових коронарографій та бажаючих пройти обстеження».

Наразі обладнання кардіоцентру працює на межі своїх можливостей, адже протягом року понад 2,5 тис оперативних втручань проводяться на ангіографі, який знаходиться в центрі. Саме тому будівництво нового сучасного кардіоцентру та облаштування його сучасним медичним обладнанням дасть можливість надавати весь комплекс медичних послуг більшій кількості пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, а, отже, врятувати ще більше життів.

Лікарі наголошують, що найголовніше при лікуванні гострих коронарних захворювань це не втратити час. При гострому коронарному синдромі проводити стентування та операції необхідно протягом 12 годин. Майже всі пацієнти, яких встигли вчасно прооперувати повертаються до звичного життя. Тому фахівці закликають людей при виникненні болю у грудній клітці негайно звертатись до лікаря.



Переглядів: 4273
Поширень: 0

Останні новини