У першій шаховій «Битві титанів» переможених не було

У першому обласному шаховому турнірі «Битва титанів» взяли участь 85 гравців різного віку – від дошколяриків до студентів. Змагання провели в просторому спорткомплексі ГУ ДСНС. Його організатором виступив шаховий клуб «Романтик», який є філією МДЮСШ № 6.

Завдяки відсутності грошових внесків і серйозному призовому фонді на турнір вдалося залучити не лише шахістів Вінниці, але й представників Жмеринки, Гнівані, Літина, Селища, Дашківець (Літинський район) і Немирівського районів. Змагання підтримали меценати Володимир Околіта, Андрій Ковальов, Олександр Козаченко, інтелект-центр Next, агентство «Прометей» і громадська організація «Серце Поділля».

За звання найрозумнішого у «грі королів» одночасно змагалися у трьох турнірах. В найсильнішій групі грали кандидати у майстри спорту України першорозрядники – тренери, батьки, дорослі спортсмени і підлітки. Чемпіоном став 15-річний Владислав Полігас (Жмеринка), який нещодавно виграв відкритий чемпіонат Вінниці зі швидкої гри. Разом із ним призову трійку склали тренери Михайло Шафір (Вінниця) і Віктор Личкін (Жмеринка). А  в головному юнацькому турнірі перші три сходинки посіли вихованці клубу «Романтик» – Богдан Станіславський, Владислав Пюро і Лев Кержнер. Взагалі медалі, грамоти і цінні подарунки отримали призери у десяти різних номінаціях! Нагородження пройшло на справжньому п’єдесталі, і всі призери змогли відчути себе справжніми героями спорту. Також жоден із решти учасників не залишився без грамоти і солодкого подарунку.

На урочистому закритті йшлося, що «Битва титанів» слугувала підготовкою до першого дитячого міжнародного турніру у Вінниці «Золота молодь». Він пройде 3-7 липня у ТРЦ «Мегамолл».   


Теги: шахи Спорт

Переглядів: 3320
Поширень: 0

Останні новини