Продажі ігрових консолей у світі стрімко ростуть

Ігровий напрямок — один із драйверів ринку електроніки. Згідно з аналізом IHS Markit, ринок ігрових консолей у 2018 році досяг обороту 47 млрд доларів, продемонструвавши здоровий ріст на рівні 20%. Боротьба за геймерів розвернулася з новою силою. До Sony PlayStation 4 приєдналися гідні конкуренти — Microsoft Xbox One X та Nintendo Switch.

Карколомні сюжети ігор, приголомшлива графіка, ефект причетності до дій, які відбуваються по той бік екрану, — ігрові консолі передбачають повне занурення в альтернативну реальність. Перш ніж купити приставку, варто розглянути переваги найпопулярніших моделей.

Sony PlayStation 4

PS4 Pro й PS4 Slim — яскраве свідчення того, що технології розвиваються стрімко. Всі розробки компанії Sony спрямовані щонайперше на видовищну деталізовану графіку. PlayStation 4 Pro демонструє високі показники потужності, підтримку HDR і роздільної здатності 4К. Оцінити переваги ігрової консолі можна буде не тільки на 4K-дисплеї. Консоль «підтягує» картинку на телевізорах з роздільною здатністю Full HD, збагачуючи її додатковими ефектами, підвищеною частотою кадрів і поліпшеним згладжуванням. PS4 Pro оснащена жорстким диском на 1 ТБ. Вдосконалений Dualshock 4 покликаний максимально залучити геймера в процес, і все завдяки тачпаду, який підсвічується, і підтримці мультитач. Sony PlayStation 4 Slim отримала компактний і легкий корпус, а також збільшену на 28%, коли порівняти з оригінальною PS4, енергоефективність. Об’єм жорсткого диска — 500 ГБ.

Nintendo Switch

Серце Switch — чип nVIDIA Tegra. Потужності консолі вдосталь, щоб вивести гідну картинку на екран розміром 6,2 дюйма з роздільною здатністю 1280 × 720. Роботу пристрою підтримує літій-іонний акумулятор місткістю 4310 мАг. Як запевняє виробник, грати без підзарядки можна близько п’яти годин.

Стандартний об’єм пам’яті — 32 ГБ. Небагато, якщо врахувати, що деякі цифрові версії ігор займуть кілька десятків гігабайт. Об’єм доступної пам’яті можна збільшити завдяки карткам формату micro-SD, micro-SDHC і micro-SDXC. Передбачено Wi-Fi та Bluetooth 4.1. У Nintendo Switch знайшлося місце акселерометру, гіроскопу і сенсору яскравості.

У комплектацію входить два контролери Joy-Con. Лівий відповідає в основному за пересування, а правий — за удари, стрибки, прискорення й поворот камери.

Microsoft Xbox One X

Позиціюється як консоль, здатна забезпечити в іграх нативну роздільну здатність 4К з частотою 60 кадрів / с. Для цього Microsoft у співпраці з AMD оптимізувала апаратну платформу. Інженери доклали чимало зусиль, щоб знизити затримки та прискорити низькорівневу взаємодію між підсистемами консолі. Масштаб виконаних робіт дозволив дати системі-на-чипові нове ім’я — Scorpio Engine. Передбачено підтримку Dolby Atmos. Об’єм жорсткого диска досягає 1 ТБ.


Переглядів: 1898
Поширень: 0

Останні новини