За природні багатства Вінниччини сплачено 407 мільйонів гривень

Протягом січня-травня 2019 року за використання природних багатств Вінниччини: лісів, водних ресурсів, землі та надр, сплачено 407 млн 64,2 тис. грн. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського – це майже на 60 млн грн більше, від прогнозованого. Разом із тим проти аналогічного періоду минулого року загальна сума, перерахованих платежів зросла на  53,1 млн грн.

У загальній сумі сплачених, так званих, ресурсних платежів переважає плата за землю – близько 68,7 відсотків або 352,6 млн грн. Рентні платежі за спеціальне використання лісових ресурсів, за спеціальне водокористування та за користування надрами цьогоріч кардинально не різняться. Їх перераховано: понад 18,9 млн грн., більш ніж 18,1 млн грн. та майже 17,2 млн грн, відповідно.

Руслан Осмоловський наголошує, що у бережному використанні природних багатств вінницького краю, у повноті обліку усіх об’єктів оподаткування, а також у своєчасній платі за них, мають бути зацікавлені, насамперед на місцях самоврядці та мешканці громад, оскільки майже 93 відсотки перерахованих за 5 місяців поточного року ресурсних платежів, осіли у місцевих бюджетах.



Переглядів: 2636
Поширень: 0

Останні новини