У Вінниці розгорнули особливу виставку картин

Мультяшні герої, казкові красуні та кумедні лісові мешканці – персонажі незвичайної виставки полотен. Їх автори – найменші учні «MiniBoss Business School». Свої роботи юні вінницькі «да Вінчі» представили у відділі мистецтв Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. Тімірязєва.

Втім, головна мета експозиції – не лише творчо-естетична та культурна, а й благодійна. Свої роботи художники малювали задля допомоги семирічній вінничанці Іринці Хіміч. В дівчинки рідкісна хвороба – прогерія (передчасне старіння).

«Впродовж року в нашій школі діти готують проекти, які допоможуть заробити свої перші гроші. Найменші наші учні Соня та Кирилко створили проект «Арт Кідз», де вони малювали картини, щоб продати. Коли ж ми познайомились з Іринкою, в нас виникла ідея: гроші з продажу віддати на благодійність», - каже організаторка виставки й директор школи «Міні Бос» у Вінниці Вероніка Сутункіна.

Серед кількох десятків полотен – є й роботи самої Іринки. Адже дівчинка неодноразово брала участь у творчих заходах. Але цього разу, вона теж вирішила допомогти дитині, яка страждає.

«Я хочу допомогти Діні, своїй подрузі. Їй 8 і вона хворіє. Зараз вона під крапельницею», - розповідає про свою нову подругу маленька благодійниця.

«Ми зараз знову проходимо лікування. Але Іра настільки любить малювати, що ми не могли не взяти участь в проекті. Лікування іде на користь, Іринка трішки підросла і набрала вагу», - ділиться результатами тривалої терапії мама Іринки Діна Хіміч.

Попри те, що Іринка сама потребує постійного лікування, спеціального харчування та вітамінів, дитина прагне допомагати іншим.

«Вона нещодавно познайомилась із дівчинкою з Казахстану. У Діни теж, як і в Іринки, прогерія. Ми із її родиною підтримуємо зв’язки, бо в нас одна спільна біда»,- додає мама.

На картинах авторка зобразила морських мешканців та мушлю із перлиною, ляльку Лол, та сову. Саме мудра перната і стала першим лотом на виставці-аукціоні.

Експозиція ж триватиме у бібліотеці до 27 червня включно.



Переглядів: 4277
Поширень: 0

Останні новини