Вінничанка Юлія Марченко створює модні екосумки

Нову хвилю у моді на екосумки запустила вінничанка. Юлія Марченко кинула виклик поліетиленовим пакетикам, а свою «нелюбов» до цього шкідливого матеріалу – перетворила на логотип.

«Тема екології для мене дуже болюча і хочеться масштабно змінити світ на краще, але починати потрібно з себе. Багато інфи в мережі дуже надихають. Мене хвилюють пластикові пакети, точніше їх нереальна кількість, що валяються на землі, у воді. І, коли дивишся на ці кілометри «целофанок» в магазинах, то розумієш, що це «капєц». Спершу, я вирішила пошити собі торбинки для покупок — маленькі такі, із залишків тюлі, для овочів та фруктів. В перший же день отримала комплімент від касира в супермаркеті», - розповідає про свій перший досвід виготовлення екологічно чистих торбинок майстриня і додає: «Потім зрозуміла, що потрібна дещо більша сумка для покупок, щоб гордо відповідати на касі: «ні, пакетик не треба. Ми не купуємо пластик».

Першу авторську сумку для із власним «брендом» пошила зі старої підковдри, яку знайшла на дачі.

«А на готовий виріб нанесла серйозний напис: «fuck plastic». Ну так щоб привернути увагу», - каже Юлія.

Спершу така ідея на оригінальні екоторби, прийшлась до вподоби подругам. А маркетинг "з уст в уста" допоміг зайнятись улюбленою справою.

Понад два десятки торбинок – відшила й подарувала знайомим і не знайомим людям. Грошей не брала. Натомість просила обіцянку: не купувати пластиковий непотріб. Тепер до неї вишиковуються в чергу еколюби з усієї України. 

Так дівчина вирішила розвивати в людей екосвідомість, тим самим робити свій маленький вклад в збереження Землі. Адже один мішечок, який пропонують в магазині – розкладатиметься від 100 до 200 років, і це лише за припущеннями та результатами екперементів вчених.

А ще екобег — це аксесуар відомих голлівудських акторів: Джессіки Альби, Джастіна Тімберлейка, Сара Джессіка Паркер, а також доньки Барака Обами.


Теги: екологія

Переглядів: 4542
Поширень: 2

Останні новини