У Вінниці в цьому році уже видали понад 2350 «пакунків малюка»

За ініціативи Уряду Володимира Гройсмана, жінки, при народженні дитини, отримують «пакунок малюка». Тут є одяг, підгузки, електронний термометр, ковдра, матрац тощо, - найнеобхідніші речі для новонароджених. Станом на 27 червня у Вінниці видали 2358 пакунків.

Вінничанки отримують такі пакунки під час виписки з пологового будинку. А тим жінкам, які виписувалися з пологових будинків і не отримали «пакунок малюка», працівники соціальної політики привезуть бейбі-бокс додому. Для цього мами мають написати заяву в пологовому будинку. 

«Станом на 27 червня отримано 2358 пакунків малюка. Їх вручають породіллям при виписці з пологового будинку. Якщо ж на момент виписки «бейбі-бокси» відсутні їх матусі отримують згодом. Тих, хто отримав пакунки після виписки у нас, – 265 осіб», - повідомила директор департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова

Проект «пакунок малюка» має на меті допомогти родинам забезпечити новонароджених найнеобхіднішим. Він почав діяти з 1 вересня минулого року. За інформацією Міністерства соціальної політики України, крім одягу та інших важливих для дитини речей, пакунок також містить інформаційні матеріали, які допоможуть батькам у питаннях догляду за дитиною.

Пакунки видають для кожного новонародженого, незалежно від матеріального стану родини. До складу пакунку малюка входять серветки, підгузки, пелюшки, термометр для води та для тіла, ножиці манікюрні. Також – ковдра, плед, матрац, рушник для купання, крем, мило, іграшка. Є тут й одяг:  шапочки, боді, штани-повзунки, шкарпетки.

Комплект упакований у коробку з міцного картону.


Теги: Уряд діти


Переглядів: 4450
Поширень: 0

Останні новини