Через чергове "замінування" з 33 закладів Вінниці правоохоронці евакуювали більше 9 тис. людей

2 липня на електронну скриньку до поліції надійшло повідомлення про можливі вибухи у житлових будинках, дитячих садочках, торгових центрах, готелях та лікарнях в м. Вінниці. Правоохоронці перевірили усі зазначені в повідомленні  об’єкти – вибухонебезпечні предмети не виявлені.

Близько 21.00 перевірка ймовірно замінованих об’єктів та прилеглих до них територій працівниками вибухотехнічної та кінологічної служб поліції була завершена. Небезпечні предмети не виявлені.

Під час  перевірки було евакуйовано майже 9 100 людей.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт), за що передбачено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.   

Останнім часом почастішали повідомлення від анонімів про замінування навчальних закладів, дитячих садочків, торговельних центрів та інших соціальних об’єктів. В поліції просять вінничан зберігати спокій, з порозумінням ставитись до незручностей, пов’язаних з обстеженням правоохоронцями об’єктів на наявність небезпечних предметів. "Ми намагаємось зробити усе, аби громадяни почували себе у безпеці", - повідомляють правоохоронці. 



Переглядів: 2447
Поширень: 0

Останні новини