"Чесна платіжка" – це абсолютно реальний інструмент, який допоможе захистити людей, – Гройсман

Урядова ініціатива "Чесна платіжка" – це абсолютно реальний інструмент, який всі будуть виконувати. Гігакалорія тепла має коштувати 1400 грн і не більше. Про це під час ефіру на одному з телеканалів заявив Прем'єр-міністр, лідер партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимир Гройсман.

За його словами, в Уряді з'ясували, що досі при однаковій ціні газу ціна на тепло варіювалася по Україні майже вдвічі: в одних містах гігакалорія коштувала 2000 грн, а в інших – 1200 грн. Є регіони, де теплопостачальні компанії, як виявилося, належать офшорним компаніям із Кіпру чи Сейшел.

Тобто людям доводилося сплачувати непомірні тарифи, а потім ці кошти виводилися на рахунки офшорних компаній.

"Це не питання в тому, що Уряд щось встановив, це формують місцеві влади. І тому, коли мова йде про позицію місцевих влад, в мене є тільки одне питання: давайте захистимо людей. Люди мають платити реальні цифри", – підкреслив Прем'єр-міністр.

Володимир Гройсман наголосив, що Уряд прийняв рішення знизити ціни на тепло, десь це буде на 20-30-40%. Також урядовим рішенням Антимонопольному комітету та іншим відповідним інституціям доручено розібратися, куди потрапляли гроші, які громадяни сплачували теплопостачальним компаніям.



Переглядів: 2350
Поширень: 1

Останні новини