Освітян Вінниччини навчали рятувати життя

Ситуація, що ставить під загрозу життя та здоров’я людини може статися з кожним. У такому випадку кожному з нас варто знати, як діяти до приїзду екстреної допомоги.

На ці та інші питання давали відповідь під час майстер-класу для освітян, що відбувся у Вінницькій академії безперервної освіти спільно з Вінницьким обласним Центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Керівник навчально-тренувального центру ЕМД Ігор Степанюк провів навчання з надання медичної допомоги за схемою ABC (airways, breathing, circulation), тобто – прохідність дихальних шляхів, дихання і циркуляція крові - серцевий ритм.

Ігор Степанюк під час тренінгу познайомив учасників з роботою дефібриляторів, адже кожен повинен вміти ним користуватись в надзвичайній ситуації.

Далі, фахівець розповів про види джгутів та продемонстрував як надавати допомогу під час кровотеч, як правильно накладати шини на пошкоджені кінцівки.

За його словами ніхто не застрахований від нещасного випадку, а такі прості правила порятунку необхідно знати кожному, а тим паче працівникам освіти, які працюють в школах, де чимало дітей.

Тренінг розрахований на 8 годин і це не останнє заняття. Далі освітяни закріплюватимуть свої уміння на практиці.



Переглядів: 1893
Поширень: 0

Останні новини