Місцеві бюджети Вінниччини очікують отримати близько 38 мільйонів гривень податку на нерухомість

За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського, ці кошти у вигляді податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають перерахувати фізичні особи, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості на Вінниччині.

Посадовець зауважує, що наразі по Вінницькій області сформовано та надіслано майже 39 тисяч податкових повідомлень – рішень з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Громадянам визначено податкове зобов’язання з даного податку у розмірі  майже 38 млн грн. З цієї суми до бюджету вже надійшло близько 9 млн грн.

Руслан Осмоловський зауважує, що власники нерухомості сплачують цей податок за звітний 2017 рік за ставками і пільгами, які були визначені у цей період. Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості.

Разом із тим, законодавцем для наших громадян визначені мінімальні пільгові площі неоподатковуваного майна. Так,  для квартир це – 60 кв метрів незалежно від їх кількості, житлових будинків – 120 кв метрів, різних типів нерухомості (будинок та квартира) ­– 180 кв метрів.

Окрім того, пільги можуть надаватись і за рішеннями місцевих рад. Наприклад, у місті Вінниці не сплачують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ті громадяни, хто отримував у 2017 році субсидію.

Отож, очільник фіскальної служби Вінниччини радить власникам нерухомості,  після отримання повідомлення – рішення перерахувати визначену суму податку впродовж 60 днів з дня його вручення. У разі ж, якщо у них є певні сумніви щодо повноти врахування усіх об’єктів оподаткування, або сум нарахованого податку, або правильності застосування пільг, чи громадяни, маючи нерухомість, не отримали такого повідомлення-рішення – звертатись до Центрів обслуговування платників за місцем розташування об'єкта оподаткування.

Нагадаємо, що зі ставками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, можна ознайомитись на суб-сайті ГУ ДФС у Вінницькій області за гіперпосиланням 

 



Переглядів: 1926
Поширень: 0

Останні новини