Леонід Марцинковський: «Щоб людина довіряла державі, вона повинна почуватись захищеною»

Багато проблем нашого суспільства від того, що люди мало довіряють державі. І зачасту – цілком заслужено – через безвідповідальних політиків-популістів. За час роботи Уряду Гройсмана українці нарешті побачили, що слово в політиків не обов’язково має розходитись з ділом.

- Як не крути, а довіра до державних структур – це те, без чого не можна побудувати успішну країну, - вважає кандидат у народні депутати України по виборчому округу №12 Леонід Марцинковський. – Щоб людина довіряла державі, вона повинна почуватись захищеною. А  як можна довіряти державним органам, якщо нас не завжди може захистити правоохоронна система – структура, яка апріорі має бути взірцем чесності, принциповості й відповідальності? Як люди можуть вірити державі, коли із судів випускають злочинців, а засуджують випадкових людей? Коли хабарництво стає нормою життя? Тому я вважаю, що серед першочергових завдань нового парламенту має бути довершення досить успішно розпочатої реформи правоохоронних структур та судової системи, посилення антикорупційних органів. В українській поліції, прокуратурі, Службі безпеки, у судах є дуже багато професіоналів своєї справи, людей, які йшли працювати у цю систему, щиро прагнучи її змінити, але система, на жаль, іноді сильніша за людську волю. Давайте ж нарешті змінимо цю систему спільними зусиллями. Маючи досвід правника, я готовий долучатися до розробки законопроектів, які зроблять українське правосуддя та правоохоронну систему відкритими перед суспільством, залежними винятково від закону, а не від політичної кон’юнктури та олігархічних впливів.

Тривожить кандидата у народні депутати й те, що під загрозою опинилась децентралізація та реформа місцевого самоврядування й адміністративно-територіального устрою.

- Десятиліттями нам розповідали, що необхідно кошти і повноваження з центру передавати на місця. Сьогодні ми нарешті побачили перші кроки у цьому напрямі, а головне – відчули перші результати децентралізації: муніципалітети отримали змогу на власний розсуд розпоряджатися суттєво збільшеними фінансовими ресурсами. Відтак, почали ремонтуватися дороги – навіть ті, що ніколи не бачили асфальту. Оновлюють школи та дитсадочки, відривають сучасні центри надання адміністративних послуг, створюють умови для якісної медицини на місцях. І для всього цього не потрібно чекати рішення з високих столичних кабінетів. Але, на жаль, через чиїсь особисті інтереси не всюди вдається формувати громади, які були б спроможними заробляти кошти у свій бюджет та якісно ними розпоряджатися. Нам, поки що, так і не вдалося закріпити незворотність децентралізації у Конституції. Це, я вважаю, також має негайно зробити новий парламент. Ми маємо зрозуміти, що без децентралізації ми ніколи не отримаємо європейську якість життя. Але головне, знову ж таки – не зупинитися на півдорозі, - переконаний Леонід Марцинковський.

За його словами, команда, яка йде парламенту у складі політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» та кандидати-самовисуванці, яких підтримує ця політична сила, гарантує продовження дуже необхідних українській державі і суспільству реформ.



Переглядів: 3175
Поширень: 0

Останні новини