Кар’єрні радники Вінниччини у першому півріччі 2019 року працевлаштували 21,3 тис. шукачів роботи

З початку року послугами Вінницької обласної служби зайнятості скористались майже 46,3 тис. громадян.

А новації, які впроваджуються в державній службі зайнятості, стають незмінними інструментами в роботі фахівців обласної служби зайнятості.

«Інститут кар’єрного радника, який стартував в державній службі зайнятості  з 01 січня 2019 року, сприяв поверненню до продуктивної зайнятості, оперативно до надання статусу безробітного, 7,5 тис. шукачів роботи. Загалом протягом січня-червня 2019 року за допомогою служби зайнятості роботу отримали 21,3 тис. осіб, з них 72 – започаткували власну справу. Крім того, у 2019 році обласна служба зайнятості активно співпрацювала з місцевими органами влади щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру. З початку року до таких робіт були залучені майже 4,5 тис. осіб», - зазначає директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Позитивною є тенденція і у співпраці обласної служби зайнятості з роботодавцями Вінниччини. За 1 півріччя 2019 року 5153 роботодавців звернулись до центрів зайнятості області за сприянням у пошуку працівників, що на 199 більше ніж за відповідний період 2018 року. Загалом, роботодавці подали понад 26 тис. вакансій. Середній розмір заробітної плати, який роботодавці зазначали у вакансіях, становить 5730 грн.

Одним із механізмів, який стимулює роботодавців звертатись до служби зайнятості, є відшкодування єдиного соціального внеску роботодавцю. Так, за 6 місяців 2019 року за направленням служби зайнятості на нові робочі місця працевлаштовані 442 безробітних, за яких роботодавці отримують компенсацію єдиного соціального внеску.

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня працівників вимогам роботодавців, обласна служба зайнятості направила майже 5,5 тис. безробітних на проходження професійного навчання за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, при чому 2,3 тис. осіб проходили навчання безпосередньо у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Найбільш поширені професії, які здобували безробітні, це перукар (перукар-модельєр), манікюрник, водій автотранспортних засобів, лицювальник плиточник Частка працевлаштованих після закінчення профнавчання складає 96,0 %.




Переглядів: 1793
Поширень: 0

Останні новини