На капремонт Оратівської школи Уряд Гройсмана виділяє 3,5 млн грн

Близько 3 мільярдів гривень виділяє Уряд Володимира Гройсмана на підтримку малих міст та районних центрів України. Кожна область отримає додаткове фінансування на реалізацію важливих проектів у соціальній та інфраструктурній галузях. На Вінницьку область у рамках цієї програми виділено 25,7 млн грн, і ці кошти вже розподілено по малих містах.

Оратівська початкова школа отримає 3,5 млн грн на оновлення, а  також тут будуть впроваджуватися енергозберігаючі технології.

За словами Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, вкрай важливо, аби вже наступного року всі районні центри і міста районного значення мали статус об’єднаних територіальних громад. Таким чином вони зможуть отримати всі ті можливості і ресурси для розвитку, які вже мають завдяки децентралізації великі міста і ОТГ.

"Це дасть їм можливість до процесу остаточного об'єднання почати вирішувати проблеми людей, почати будувати дороги, ремонтувати садочки і школи", - сказав Глава Уряду.

Але якісне продовження програм децентралізації залежить від того, чи буде новий Уряд підтримувати райцентри та малі міста так само, як Уряд Гройсмана

Нагадаємо, Державний фонд регіонального розвитку цьогоріч виділяє 3 мільярди на потреби міст районного значення. А вже з 2020 року усі малі міста будуть наділені тими повноваженнями та ресурсами, переваги яких відчули на собі мешканці  великих міст та ОТГ. Також у наступному році очікується запуск урядової програми фінансування місцевих доріг (так звані “тешки”) у розмірі 10 млрд грн.




Переглядів: 2289
Поширень: 0

Останні новини