Фото на «Лійку» з поливальниці та інші дива

Жовті стіни коридору МЦ «Квадрат» на два тижні заполонили чорно-білі та кольорові фотографії зроблені зовсім без об’єктива. Це експозиція третього міжнародного фестивалю Pavlovka pinhole fest 2019.

Фестиваль пін-хол (функцію об’єктива виконує малесенький отвір, pinhole) фотографії це 66 учасників з 26 країн, які захоплюються найдавнішою фотографічною технікою, коріння якої сягає часів первісної людини, яка крізь отвір у шкурі тварин бачила перегорнуте зображення. Явище pinhole описував ще Аристотель та послідовники філософа Мо-цзи.

У наш час пін-хол фотографією займаються диваки-експериментатори, що створюють фотоапарати з усього, що є під рукою: коробки, бляшанки з під пива, відра, гітари, тролейбуса, лійки! І фотографують на створені об’єкти, дивуючи навколишніх як описом процесу, так і доволі чіткими зображеннями.

У Вінниці презентували виставку Вальдемарт Клюзко та Ігор Бельський, які розповідали «як сфотографувати будь-що будь-чим» та про досвід створення пін-хол фотографій митців по всьому світу. Митці що у Вінниці на Air ГогольFest втілили проект «Відроносці», знімаючи все, що твориться на відра, а минулого року на StartUp ГогольFest було презентовано тролейбус-фотоапарат.

Техніка пінхолу це безумовно «вихід за рамки», це експерименти зі світлом і тінню, що доступні кожному з підручних матеріалів. Це «цікаві досліди» над тим, як отримати фото найпростішим способом.



Переглядів: 4039
Поширень: 0

Останні новини