Під час «Хвіст-фесту» у Вінниці прилаштували три десятки безпритульних тварин

Маленьких, покинутих та нікому не потрібних «Мурчиків» та «Сірків» знову роздавали в «добрі руки» містян. У Вінниці втретє пройшов ярмарок допомоги безпритульним тваринам «Хвіст-фест».

На участь у ньому зареєструвалось пів сотні людей, які підібрали з вулиці, чи, з якихось обставин, не можуть доглядати свою тваринку. Як от 13-ти річна Олександра. Тримасну кішечку вона знайшла на вулиці, коли та шукала притулку під сильним дощем. Перелякане кошеня спершу прихистила в під’їзді, втім, через скарги сусідів – забрала додому, причепурила та принесла на ярмарок.

«Її звуть Мадмуазелька. Вона дуже ласкава, грайлива, спокійна. Собі залишити не можу, бо в мене є кіт. Хотілося б, щоб вона знайшла новий дім і ласкаву господарку. Ця киця подарує їй щастя», - розповідає вінничанка.

Кожен чотирилапий учасник «Хвіст-фесту» – пройшов огляд ветеринара та отримав номерок.

Щоб надати «мімішності» тваринкам, опікуни їх прикрасили стрічками, хустинками та навіть намистом. Сподіваються: так на них звернуть більше уваги. Містяни підходили до кліточок, гладили, пестили та говорили із тваринками, втім забрати додому «вірного друга» наважувались не всі.

«Коли людина бере додому безпритульну тваринку, вона допомагає своїй душі. Це називається пет-терапія, коли пухнасті допомагають людям впоратися з проблемами зі здоров'ям. Шкода, що в нас таке не практикують», - розповідає одна з учасниць «Хвіст-фесту» пані Валентина.

Волонтер та співорганізаторка фесту Наталя Рожковська наголошує на необхідності стерилізувати тварин. Каже: головна проблема безпритульності – це байдужість людей до долі кішок та собак, які постійно приводять потомство. А малюки – опиняються в чиїхось під’їздах та на смітниках.

«Якщо Ви знайшли кішку чи собаку і їй потрібна стерилізація, зверніться до Муніципального притулку. Там, для безпритульних тварин, це безкоштовно. Також можна зателефонувати у відділ оперативного реагування «Цілодобова варта». Якщо ж на Ваших очах із тваринкою поводяться жорстоко – телефонуйте до поліції», - зазначила пані Наталя.

За кілька годин статус «безпритульна» на «домашня» змінила 31 тваринка.



Переглядів: 2910
Поширень: 2

Останні новини