Брацлавська ОТГ перемогла у конкурсі «Малі міста - великі враження»

Днями у Національному музеї народної архітектури та побуту України підбили підсумки конкурсу проектів «Малі міста – великі враження». Серед 182 проектів визначили 74 переможці. Серед них і Брацлавська ОТГ із проектом «Палітра націй».

За ініціативи Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана на конкурс в державному бюджеті виділено 50 млн грн.

«Проект «Малі міста – великі враження» презентував сотні цікавих ініціатив, які покликані наповнити новим змістом життя громад та заслуговує державної підтримки для того, щоб дати кожній громаді відкрити свій потенціал, створити якісний прецедент для подієвого туризму, продемонструвати можливості нашої держави і українського народу. Ініціатива Уряду збільшити фінансування проекту в більше ніж 10 разів була відгуком на ініціативи громад. Дякую, що ви небайдужі, що ви вносите ідеї і боретеся за них», – сказав Володимир Гройсман.

Міністр культури Євген Нищук повідомив, що бюджет конкурсу включає частку обов’язкового співфінансування авторів ідеї на рівні не менше 30%, що сприятиме подальшому розвитку проекту.

«Ми очікуємо на не разові фестивалі, а на проекти, що залишаться в громадах і будуть там розвиватися і працювати, демонструючи спроможність наших регіонів. Адже наша мета – сталість», - говорить Євген Нищук.

Голова Брацлавської селищної ОТГ Віталій Мазур, що реалізація цього проекту  буде ще одним кроком для розвитку громад.

«Гарна новина для Брацлавської громади. Ми стали переможцями Всеукраїнського конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста - великі враження», які реалізуються у 2019 році Міністерством культури України з проектом проведення фестивалю «Палітра націй». З державного бюджету на проведення даного фестивалю буде виділено 200 тисяч гривень.

Історична складова Брацлава, туристичний потенціал - це ті речі, які визначаються громадою серед основних пріоритетів. Проведення такого масштабного дійства має стати великим кроком в реалізації наявних можливостей та поштовхом для розвитку. Адже Брацлав - це містечко, яке завжди залишало багато незабутніх вражень», - написав на своїй сторінці у фейсбуці Віталій Мазур.
 




Переглядів: 3546
Поширень: 0

Останні новини