Без дошки пошани, але з фестивалями: як цьогоріч планують відзначати День Незалежності

31 липня відбулося засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення на Вінниччині 27-ї річниці незалежності України. Цьогоріч вперше не оновлюватимуть фото на Дошці пошани біля "Книжки" - депутати обласної Ради відмовилися від  цієї традиції на позачерговій 34 сесії обласної Ради 7 скликання. Крім того, імена переможців конкурсу "Людина року" будуть відомими лише наприкінці року. Ще однією новацією цьогорічного святкування державного свята є відмова від "офіціозу" - у Вінниці не вручатимуть почесних грамот ОДА та обласної ради - натомість їх передадуть у райони та міста обласного значення, аби відзначити кращих представників тієї чи іншої галузей. Щодо самого святкування, то цього року у Вінниці традиційно відбудеться низка мистецьких фестивалів та культурно-мистецьких заходів. 

Відзначення в області 27-ї річниці незалежності України буде включати у себе низку різноманітних заходів, зокрема, підняття Державного прапору України, покладання квітів до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні й воїнам АТО на Європейській площі міста, проведення ХІ обласного фестивалю народної творчості «Скарби Поділля» за участю всіх районів області, обласний мистецький фестиваль «Мамину сорочку пригорну до серця» та обласне свято обрядових хлібів «Народу вічний оберіг», культурно-мистецькі заходи у рамках циклу «Державність, вимріяна поколіннями» тощо.

«Цього року не буде оновлюватись, і, відповідно, більше не функціонуватиме обласна Дошка пошани за це проголосували депутати на позачерговій 34 сесії обласної Ради 7 скликання», – зауважив головуючий оргкомітету, заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Також з цього року переможці обласного конкурсу «Людина року» нагороджуватимуться у кінці року. Раніше нагороджували переможців конкурсу на День незалежності України.

«Почесна грамота обласної державної адміністрації та обласної Ради з нагоди Дня незалежності України буде передана у райони та міста обласного значення для подальшого вручення кращим представникам області»,  – відзначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

Директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації Володимир Мережко повідомив, що у цьому році до нас завітають п’ять іноземних делегацій з Сьвєнтокшиського воєводства (Республіка Польща), Лодзинського воєводства (Республіка Польща), Ліберецького краю (Чеська Республіка), Яського Повіту (Румунія), Сороського району (Республіка Молдова).





Переглядів: 3513
Поширень: 1

Останні новини