Вінничан інформували, як не стати жертвою торгівлі людьми

Сьогодні, 30 липня, у Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, вінницькі поліцейські спільно з Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної держадміністрації та зацікавленими громадськими організаціями  провели спільний захід «#ПротиДІЙ ТоргівліЛюдьми»

У місті Вінниці працювали три консультативно – інформаційні локації, на яких громадяни могли отримати необхідну інформацію щодо  протидії торгівлі людьми.

Ключовим завданням таких заходів  є привернення  уваги  громадян до глобальної  проблеми торгівлі людьми та  осіб, що постраждали від таких злочинів.   На цих локаціях містяни мали змогу ознайомитися з проблематикою торгівлі людьми, отримати консультації з цих питань та допомогу.

Учасники заходу розповсюджували тематичні  листівки з інформацією про ознаки торгівлі людьми, її форми, а також з контактними телефонами організацій, які надають допомогу постраждалим від торгівлі людьми.

За словами Кирила Доценка, керівника  Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласного главку поліції, яке виступило співорганізатором акції, з початку року поліцейськими Вінниччини  розпочато 2 кримінальних провадження за фактами  торгівлі людьми. Слідство триває. В категорії ризику зазвичай опиняються люди, які звертаються до сумнівних фірм з працевлаштування за кордоном.

В свою чергу, начальник управління сімейної політики та оздоровлення Департаменту соціальної  та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації Світлана Ярмоленко зазначила, що  під час проведення заходу   громадян інформували,  куди необхідно  звертатися  за отриманням матеріальної компенсації від держави у разі, якщо вони  постраждали від   таких  злочинів.



Переглядів: 3412
Поширень: 0

Останні новини