Чим відрізняються сучасні кнопкові телефони від своїх попередників та чи варто їх купувати

Ще 10 років тому ринок смартфонів мав зовсім інший зовнішній вигляд. В асортименті виробників були різноманітні кнопкові моделі телефонів, в яких половину лицьової частини займала механічна клавіатура. Переважно такі телефони були дуже простими, працювали із невеликою швидкістю та не давали змоги повноцінно користуватися інтернетом.

Сьогодні кнопкові телефони також залишися, але експерти офіційного магазину "Київстар" переконують, що вони дуже відрізняються від попередників. І справа не в тому, що ціни на мобільні телефони з кнопками суттєво знизилися, а у тому, що техніка стала більше відповідати сучасним потребам. Давайте розберемося, в чому полягають суттєві відмінності.

Великий кольоровий екран

99% сучасних кнопкових телефонів випускаються із кольоровим дисплеєм. Діагональ екрану у кожної моделі різна і залежить від призначення та цінового діапазону моделі. Адже і тут є, як дешеві бюджетні телефони, так і преміальні апарати, вартість яких може доходити до кількох тисяч гривень.

Розберемо для прикладу особливості дисплею популярної моделі кнопкового телефону Fly Ezzy 9, вартість якого на сайті "Київстар" дорівнює 665 грн. У такому бюджетному апараті встановлений екран:

вироблений за TFT технологією; діагоналлю всього 2,3 дюйми; роздільною здатність 320х240 пікселів.

Але завдяки добре продуманій операційній системі, під керуванням якої працює апарат, навіть такого дисплею достатньо для повноцінного користування телефоном.

Сучасна апаратна начинка

Апаратна частина кнопкових телефонів зараз також змінилася. Розробка більш компактних та продуктивних компонентів дозволила розмістити в невеликому корпусі досить потужну начинку. Зараз на ринку є телефони з класичним дизайном, які мають у своєму арсеналі:

якісний сучасний процесор; основну та фронтальну камеру; дуже потужний акумулятор; підтримку 3G зв’язку; роз’єм для розширення вбудованої пам’яті.

Окрім звичайної функції дзвінка із таким телефоном у разі потреби можна вийти в інтернет, або скинути плейлист музики та використовувати гаджет у якості плеєру. Невелике споживання енергії телефоном дозволяє дуже довго тримати заряд. Наприклад, модель Nokia 230 DS, з акумулятором на 1200 мА*г може забезпечити до 22 днів автономної роботи. Ніякий сучасний смартфон не може похизуватися аналогічними можливостями.

Швидка робота та зрозумілий інтерфейс

Сучасна апаратна начинка дозволяє телефону працювати дуже швидко та виконувати всі завдання користувача без затримок. Інтерфейс кнопкового телефону практично не відрізняється від моделей десятирічної давнини. Тут не використовується Android, тому у користувача є можливість пересування лише по тому меню, яке запрограмував виробник. З одного боку це мінус, адже налаштувати систему під свої бажання тут не вийде. З другого боку – заплутатися у такому інтерфейсі дуже складно і призвичаїтися до керування телефоном можна буквально за кілька годин.

Сучасний кнопковий телефон – функціональний помічник, головна мета якого допомогти користувачу залишатися на зв’язку. Такий телефон обов’язково повинен бути у людей, які часто подорожують або бувають у відрядженнях. В умовах, коли поповнити заряд буде неможливо, він стане гідною підтримкою.


Переглядів: 5317
Поширень: 0

Останні новини