У Вінниці затримали крадія "зі стажем", який за добу "обчистив" два будинки вінничан

30 липня оперативники Київського відділення поліції затримали 35-річного чоловіка, який протягом доби обікрав відразу два будинки вінничан. Маючи 5 судимостей за майнові злочини, правопорушник проник до одного з помешкань через залишене відкрите вікно, в інше – знайшовши ключ до вхідних дверей в підсобному приміщенні. Поліція звертається до громадян з проханням подбати про безпеку власного житла, користуватись послугами охоронних фірм.

В обох випадках викрадення коштів власники помешкань виявили після повернення додому з роботи.

В поле зору працівників поліції потрапив 35-річний чоловік,  якого правоохоронці перевіряли на причетність до вчинення  цих злочинів. В кінці минулого року він  звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжку. Встановлено, що зловмисник раніше ще  п’ять разів притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Затримали підозрюваного в одному із розважальних закладів Вінниці. Правопорушник витрачав здобуті злочинним шляхом кошти. З обох помешкань чоловік викрав по 2 тисячі гривень. Причетність до вчинення злочинів затриманий не заперечував.

Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка поєднана з проникненням в приміщення). За такі правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років. Зловмисник затриманий у процесуальному порядку до обрання йому міри запобіжного заходу.

Шановні громадяни! Аби подбати про  збереження власного майна, дотримуйтесь простих правил:

не пишіть у соцмережах про час майбутнього відпочинку, коли вам доведеться залишити помешкання; при від'їзді переконайтеся, що вікна, кватирки надійно зачинені; не зберігайте вдома значних матеріальних цінностей; не залишайте ключі від дверей у загальнодоступних місцях – під килимком, на підвіконні тощо; користуйтесь послугами охоронних установ.


Переглядів: 1665
Поширень: 0

Останні новини