На Вінниччині зареєстровано 138 платників акцизного податку з реалізації пального

На 24 липня поточного року в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (СЕА_РПСЕ) зареєстровано 138 вінницьких платників акцизного податку з реалізації пального. Про це інформують у управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Вінницькій області.

Тут додають, що окрім того на Вінниччині видано 274 ліцензії на роздрібну торгівлю пальним та 15 ліцензій на зберігання пального суб’єктам господарювання області.

Нагадаємо, що відповідно до норм Податкового кодексу України постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 року № 408 «Деякі питання електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового» ДФС ввела в дію Реєстр платників акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового(далі Реєстр).

Наразі новий Реєстр оприлюднено у відкритій частині Електронного кабінету у закладці «Реєстри» за посиланням. Станом на 18.07.2019 у новому Реєстрі обліковано 2929 платників України.

Утім за інформацією ДФС України виявлено випадки, коли платники податку не зареєстрували акцизні склади, розпорядникам яких вони є, та/або для реєстрації платниками податку подали заяви за попередньою формою і для включення до попереднього Реєстру платників акцизного податку з реалізації пального, які відповідали визначенню платників акцизного податку до 01.07.2019.

У зв’язку з цим радимо платникам податку перевірити наявність реєстрації в новому реєстрі. Якщо інформація в новому Реєстрі відсутня, особам, які з 01.07.2019 підпадають під визначення платника акцизного податку відповідно до підпункту 212.1.15 пункту 212.1.статті 212 Кодексу, необхідно зареєструватись платником акцизного податку та/або зареєструвати акцизні склади, розпорядниками яких вони є, із відповідним включенням до нового Реєстру. Для цього слід подати нові заяви - за формою J1304101 / F1304101 що розміщена на офіційному вебпорталі ДФС за адресою: Електронна звітність / Платникам податків про електронну звітність / Інформаційно-аналітичне забезпечення / Реєстр форм електронних документів.



Переглядів: 2936
Поширень: 0

Останні новини