У Вінниці відзначили 15 річницю Повітряних Сил Збройних Сил України

Сьогодні, 2 серпня відбулись урочистості з нагоди 15-річчя від дня створення Повітряних Сил Збройних Сил України.

На площі біля 60 Будинку офіцерів відбулось урочисте підняття прапора Повітряних Сил ЗСУ, а кращі екіпажі військово-транспортної авіації продемонстрували фігури вищого пілотажу. Проліт виконували військово-транспортні літаки АН-26, ІЛ-76МД, винищувачі СУ-27, фронтові бомбардувальники Су-24М та винищувачі МІГ-29.

Привітав соратників по службі командувач Повітряних Сил ЗСУ, генерал-полковник Сергій Дроздов«15 років тому Повітряні Сили об’єднали в собі могутній потенціал Військово-Повітряних Сил та військ протиповітряної оборони. За короткий період Повітряні Сили стали найбільш боєздатним видом Збройних Сил України і в повній мірі демонструють свою ефективність в бойовому застосуванні по захисту рубежів України. Щоденно до бойового чергування залучається понад 2,5 тис. особового складу і 500 одиниць техніки та озброєння. Ми пишаємось нашими військовослужбовцями, які боронять нашу землю. Від імені Командування Повітряних Сил, військової ради та себе особисто хочу привітати вас з нашим професійним святом. Бажаю всім мирного неба, міцного здоров’я та успіхів у благородній справі служіння українському народові заради миру та процвітання України».

Не забули і про 53-х загиблих, в ході війни на сході України, бойових побратимів, а пам’ять всіх полеглих на війні присутні вшанували хвилиною мовчання.

В продовження урочистих заходів відбулось вручення медалей, нагрудних знаків, відзнак та подяк Міністерства оборони України та Повітряних Сил Збройних Сил України кращих військовослужбовців за вагомий вклад у розвиток Збройних Сил України, бездоганну багаторічну військову службу та з нагоди Дня Повітряних Сил ЗСУ.

Слова вітання з нагоди святкування Дня Повітряних Сил Збройних Сил України висловив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій«Честь і слава Збройним Силам України та Повітряним Силам Збройних Сил України. Останні 5 важких років кардинально перевернули наше сприйняття патріотизму та вірності присязі. Саме Повітряні Сили ЗСУ є зразком виконання присяги на вірність українському народові, є зразком відмінного виконання завдання із захисту нашої Батьківщини в перші дні збройної агресії відносно України. Дозвольте привітати вас з 15 річницею формування Повітряних Сил Збройних Сил України, побажати вам мирного неба, здоров’я, щастя та запевнити в тому, що Подільський край надзвичайно пишається тим, що Вінниччина є столицею Повітряних Сил ЗСУ. Зі святом вас!».

Також, кращих військовослужбовців Повітряних Сил ЗСУ було нагороджено Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради.

З нагоди святкування річниці від дня створення Повітряних Сил ЗСУ для присутніх гостей було підготовлено концерт за участю кращих творчих колективів Вінниччини.

Також Сергій Дроздов висловив подяку керівництву області та міста, зокрема Валерію Коровію за систематичну підтримку та вагому допомогу з перших днів бойових дій, що розпочались на сході України в 2014 році. На знак пошани та вдячності, а також за значний особистий внесок у справу становлення і розвитку Повітряних Сил ЗСУ командувач Повітряних Сил ЗСУ, генерал-полковник Сергій Дроздов вручив Валерію Коровію пам’ятний нагрудний знак «15 років Повітряним Силам Збройних Сил України».




Переглядів: 10710
Поширень: 13

Останні новини