У Вінниці презентували напрацювання проекту «Майстерня міських проривів»

Сьогодні, 1 серпня, у приміщенні NGO-хабу відбулася публічна презентація результатів втілення проектів програми управлінського розвитку під назвою «Майстерня міських проривів». У фінальній зустрічі проекту взяли участь екс-міністр та співзасновник Майстерні стратегій Proryv.in.ua Павло Шеремета, заступник міського голови Владислав Скальський, директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян та команди, які реалізовують напрацьовані проекти. 

Під час закриття навчальної програми «Майстерня міських проривів» представники усіх команд розказали про стан та результати реалізації проектів після завершення навчальної сесії. Освітній курс відбувся в рамках проекту «Інтегрований розвиток міста Вінниця» за підтримки німецької урядової компанії GIZ. 

«Минулого року ми разом із Павлом Шереметою і його командою розпочали працювати над проектом «Майстерня міських проривів». Представники міської ради, громадянського суспільства та просто активні містяни напрацьовували декілька спільних тем і їхнім завданням було реалізувати ці проекти. Сьогодні нам розкажуть про перші п’ять проектів, які вже були реалізовані. Ми плануємо продовжувати працювати, адже у нас ще є інші ідеї, які маємо реалізувати», - каже заступник міського голови Владислав Скальський

Серед проектів, які було успішно реалізовано в рамках «Майстерні міських проривів», – створення центру підтримки інституцій громадянського суспільства «Місто зі змістом», розробка комунікаційного майданчику для бізнесу та влади – «City4Business», обговорення шляхів розвитку велосипедного руху у Вінниці, розробка освітньої програми «Fly Up» – злітна смуга для самореалізації молоді у Вінниці, розробили туристичну програму «Два дні у Вінниці» для активації туристичної привабливості міста. Також учасники програми розробили та реалізують проекти «Чиста вода – здорове життя» – впорядкування вивезення господарсько-побутових стоків з приватного сектору, створили платформу онлайн бронювання спортивних майданчиків та напрацювали концепцію «Вінницького муніципального центру інновацій»

«Ми супроводжували проектний підхід, допомагали вибрати більш стратегічні проекти. Для цього ми провели багато часу у Вінниці, жили тут і спілкувалися з містянами. На кожному етапі впровадження проектів ми залучали найкращих спеціалістів України. Вінниця – є найбільш мобілізованим містом в реалізації ідей, тут працює одна з найбільш професійних команд. Я хвилювався з самого початку, знаючи про відтік ключових талантів, і були хвилювання, з ким я працюватиму. Виявилося, що команда у Вінниці не послабилася, а навпаки посилилася. Йде постійне залучення молодих талантів. В плані місцевого самоврядування Вінниця є легкою на підйом. Мене хвилює вінницький бізнес, він не є таким активним, як влада. Порівняно з іншими містами тут влада є одна з найспроможніших і найкваліфікованіших, а бізнес трішки відстає. І зараз ми над цим працюємо», - зазначив екс-міністр та співзасновник Майстерні стратегій Proryv.in.ua Павло Шеремета

Після завершення презентації проектів представникам команд вручили сертифікати за успішну реалізацію напрацювань. 




Переглядів: 3066
Поширень: 0

Останні новини