За пів року у Вінниці створили 52 ОСББ

З початку 2019 року у місті зареєстровано 52 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Наразі у Вінниці діє 615 ОСББ, до складу яких входить 661 багатоквартирних будинків.  Також у місті зареєстровано п’ять асоціацій ОСББ. 

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку - на сьогодні це найкращий механізм по утриманню та обслуговуванню власного будинку. Мешканці самі приймають рішення та є повноправними господарями своєї спільної власності. За умови створення ОСББ отримують ряд переваг, серед яких і можливість обирати надавачів послуг.

Протягом шести місяців цього року у Вінниці вже провели більше 50 інформаційних зборів з мешканцями житлових будинків щодо створення ОСББ. Крім того, постійно надаються консультації щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.  Вони проводяться на базі Ресурсного центру підтримки ОСББ. 

Відзначимо, що для ОСББ розроблена низка муніципальних програм з підтримки, що стосуються виконання ремонтних робіт, як за кошти бюджету, так і на умовах співфінансування. Зокрема, ОСББ, які створені після 1 січня 2019 року в будинках, які введені в експлуатацію до 1970 року, мають право на капітальний ремонт за рахунок коштів міського бюджету двох конструктивних елементів будинку, але не протягом одного року. 

За консультаціями щодо створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку можна звернутися у відділ по розвитку ОСББ міської ради за тел. 59-51-81, або до «Ресурсного центру підтримки ОСББ» за адресою: вул. Келецька, 65, тел. 51-33-51

Довідка:

Перше ОСББ у Вінниці було зареєстроване у 1996 році,  до 2008 р. щорічно з’являлося до 10 об’єднань. Після реформування галузі ЖКГ та у зв’язку з муніципальними програмами підтримки, темпи створення ОСББ в останні роки значно зросли.



Переглядів: 4018
Поширень: 0

Останні новини