Пора шкільного шопінгу

Одягнути, взути, придбати рюкзак та все у нього за списком. Щонайменше 5000 гривень потрібно мати батькам, щоб випровадити дитину до школи. Принаймні такі підрахунки зробили кілька вінницьких матусь, які вже незабаром поведуть своїх чад до школи вперше і не тільки.

На дошкільний шопінг варто взяти з собою власника майбутніх закупів. Адже обнови мають дитині подобатись, приносити задоволення та комфорт. А ще – відповідати віковим та фізіологічним особливостям дитини.

Це стосується, зокрема, рюкзака, щоб врахувати її бажання і приміряти його на спинку. Адже саме цей аксесуар має бути не лише модний, місткий та якісний, а й зручний, а ще не шкодити поставі. Особливо, це стосується учнів середньої та старшої школи, коли свою ношу вони несуть самі. Задня стінка має бути міцною, а шлейки м'якими та з додатковою перемичкою для розподілу навантаження на грудях. Відповідно, і вартість ортопедичного ранця у вінницьких крамницях – від 1000 до 1700 гривень. Щоправда, можна придбати й бюджетний варіант: дещо простіший, втім не менш стильний, обійдеться батькам в 600-800 гривень.

«Особливо яскраве вражання від цінових пропозицій залишились після вибору ранця, - ділиться враженнями від перших обнов майбутнього першачка мама Ірина Олійник, - Переглянувши всі можливі варіанти в магазинах й Інтернеті, придбали яскравий, міцний, ортопедичний за 1300 грн, хоча точнісінько такий бачили й за 1700. А взагалі, шопінг, присвячений зібранню нашого першокласника до школи, почався в червні, з моменту, коли наша перша вчителька дала перелік необхідного для навчального року канцелярського приладдя. У списку: два десятка зошитів, альбом, фарби, пензлики, кулькові ручки, олівці, лінійка та дрібна канцелярія. На додачу – пенал та 2 теки: для зошитів та предметів для хендмейд. Список зменшувався поступово, щоб не одразу шокуватись, на все–про–все зібралась чимала сума — до 1000 грн».

Попри скасування шкільної форми, кожна мама мріє бачити свою дитину ошатно вбраною не лише першого вересня. Та й вчителі рекомендують одягати учнів до школи у діловому стилі. «Наша майбутня вчителька ще в червні прохала, щоб одяг дітей був на кшталт шкільної форми. Але, після офіційної відміни такої, та дискусій з іншими мамами, ми прийняли рішення: все ж таки елементи форми придбати. Тож, купили в магазині сарафан, кілька блузочок. Набір одягу обійшовся в 1500 грн. Також поповнили й щоденний гардероб, адже наша красуня за літо подалась у рості. А це - ще 2000 грн», - розповідає про шкільний шопінг мама шестирічної Ангеліни Аліна.

Комплект одягу для хлопчиків, в середньому, коштуватиме приблизно 1200 гривень, для дівчинки близько 1500. Спортивний костюм – від 500 до 1000 гривень. Стільки ж і кросівки.

Одягнути тинейджера – дещо дорожче. Костюм для підлітка на ринку можна придбати від 1200 гривень, сорочку – від 350. Більш якісний лук «влетить» батькам від 3500. Плюс атрибути – метелик чи краватка. Фабричний варіант – від 150 гривень, авторський – вдвічі більше.

Для дівчинки підлітка зібрати один комплект одягу для школи вартує від 2000 гривень. Так, штанці чи спідниця плюс сорочка, на верх – жакет – і убрання готове.

«Цьогоріч ми вирішили «одягнутись» в Інтернеті. Оскільки модні тренди змінюються щороку, а дитина швидко росте, тож на виріст не купуємо. Нещодавно так придбали два костюми, брючний за 800 гривень, зі спідничкою - 700 та стильну сорочку за 350. Все підійшло, головне, щоб були вказані правильно заміри, а також перевірений продавець. Там же придивились і спортивний костюм та кросівки. Орієнтовно на фізкультуру плануємо витратити ще близько тисячі гривень. І навіть попри те, що форму анулювали, я вважаю, що дитина має ходити до школи не у «вуличному одязі», - каже мама шестикласниці Ірина.

Знайти якісний та відносно недорогий одяг для школи та канцелярію можна на ярмарках у торговельних центрах, а також на виставках-продажах. Вони у Вінниці стартують вже незабаром.

Крім того, із цікавинками та новинками у шкільній моді можна ознайомитися 8 серпня о 18.00 під час «Модного показу» в торговельно-розважальному центрі «Мегамолл».



Переглядів: 5696
Поширень: 2

Останні новини