VINNYTSIA JAZZFEST-2019 відкриється «джазовим балом»

Протягом трьох днів, з 20 по 22 вересня, у Вінниці відбудеться VINNYTSIA JAZZFEST-2019. З ексклюзивними програмами виступлять зірки світового джазу з восьми країн світу: України, Польщі, Південно-Африканської Республіки, Ямайки, Ізраїлю, Австрії, Бельгії та Люксембургу. А відкриється фестиваль «джазовим балом». 

Традиційно, впродовж трьох днів вересня, у Вінниці триватиме 23-й Міжнародний фестиваль джазової музики VINNYTSIA JAZZFEST-2019. 20 вересня о 19.00 у Вінницькому академічному музично-драматичному театрі імені Садовського любителів музики очікує грандіозне відкриття Джазфесту – з видовищним мюзиклом «Бал у Савої»!

«Цього року 20 вересня запрошуємо всіх у театр імені Садовського на феєричний «Бал у Савої»! Цей дивовижний мюзикл у стилі «Великого Гетсбі» у виконанні зірок Національної оперети України подарує можливість відчути себе на справжній бродвейській виставі. Окрім захоплюючого сюжету і надзвичайної музики угорського маестро Пала Абрахама, ця постановка - шедевр народного артиста України Богдана Струтинського - здивує усіх видовищними танцями: вальсом, танго, фокстротом, румбою і його величністю степом, а також - рекордною кількістю костюмів, яких у виставі більше сотні», - каже директор VINNYTSIA JAZZFEST, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков

Спеціально для вистави була створена унікальна колекція костюмів «Знаки Зодіаку» - за сюжетом дванадцять знаків Зодіаку будуть вітати гостей балу.

У суботу, 21 вересня, о 19.00 у концертній залі по вул. Театральна, 15 драйвом прогресивного джаз-року усіх запалить тріо Dock in Absolute (Бельгія-Люксембург). Їхня музика – це неповторний авторський стиль з характерними рисами сучасного джазу й ECM, а також великим впливом кінематографічних ефектів.

О 21.00 розпочнеться програма «Polish Jazz Night», яка подарує одразу два концерти найкращих польських джазменів. У першому відділенні Квартет Міхала Кобоєка та міжнародний хор «Voxcellence» представлять ексклюзивний проект «Монюшко по-джазовому», який був створений у рамках святкування «Року Станіслава Монюшка» з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження геніального польського композитора.  

У другому відділенні на сцені зустрінуться легенда та «сучасний скарб» польського джазу. Разом із культовим композитором, автором музики до фільму «Вогнем і мечем», віртуозним джазовим скрипалем та володарем десятків найпрестижніших премій та звань Кшесіміром Дембскі виступлять Oleś Brothers – брати-джазмени Марцін та Бартломей Олесь які, створюють повноцінний джаз-бенд із самих лише барабанів та басу. 

У неділю, 22 вересня о 19.00 шалений світ energetic neo-bop глядачам відкриють музиканти Mario Rom's Interzone з Австрії. 

«А на концерті-закритті на особисте запрошення міського голови Сергія Моргунова під час єдиного концерту в Україні на одній сцені виступлять легендарні джазові музиканти, чиї імена скорили весь світ: незрівнянна ізраїльська джаз-діва Доріт Горен та король блюзу й R&B Рой Янг із Ямайки, неперевершений і надзвичайно обдарований саксофоніст Алекс Горен, знаменитий піаніст Олександр Слуцький, віртуозний контрабасист Валерій Ліпец та культовий барабанщик Гладвін Машоко з Південно-Африканської Республіки, який довгий час грав у складі колективу Тіни Тернер», - зазначає продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель.

Як розповіли організатори, на честь 23-ої річниці проведення VINNYTSIA JAZZFEST протягом трьох днів, з 20 по 23 серпня (до 20:00), буде єдина ціна –  230 гривень – на всі квитки на мюзикл «Бал у Савої» та мультиквиток на всі концертні програми фестивалю.  

Також вже увосьме раз у рамках фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST пройде Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців, головна мета якого  – формування професійного кола виконавців джазової музики в Україні.  

«Це досить важлива подія в житті і культурі міста. Вінниця насправді виховує багато молодих, цікавих виконавців, про яких ми сьогодні з вами навіть не знаємо. Такі фестивалі дають  нам можливість познайомитись з цими талантами. Ми чекаємо усіх охочих взяти участь у конкурсі.  Учасниками конкурсу можуть стати: інструментальні ансамблі у складі до 4 осіб; вокальні ансамблі у складі до 6 осіб та окремі виконавці. Вікові категорії:  молодша (діти до 15 років) і середня (від 16 до 21 року). Номінації: вокал (сольний спів, вокальна група),  інструментальна музика (соліст в інструментальному супроводі, інструментальна група). Переможці кожної категорії отримають премії-винагороди від міського голови Сергія Моргунова та виконавчого комітету Вінницької міської ради», - розповів директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук

Для участі в конкурсі потрібно з 15 серпня до 11 вересня надіслати на електронну пошту оргкомітету jazz2019@ukr.net заповнену заявку учасника, резюме колективу чи виконавця, відеозаписи двох композицій (джазовий стандарт, вільна композиція). 

Під час другого туру (живі прослуховування) учасники будуть виконувати джазовий стандарт з відбіркового туру, одну композицію на власний вибір та народну або національну мелодію у джазовій інтерпретації.  

Виступи учасників буде оцінювати професійне журі, що складається з провідних джазових фахівців України та з-за кордону. 

Фінальний гала-концерт конкурсу відбудеться 20 вересня у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34).

Детальну інформацію про VINNYTSIA JAZZFEST-2019 можна дізнатися на сайті 


Теги: фестивалі


Переглядів: 3491
Поширень: 5

Останні новини