Сурикати, які живуть в Подільському зоопарку, вдруге стали мамою і татком

У Подільському зоопарку чергові родини. Поповнення прийшло в сім’ю сурикатів. Два тижні тому у подружжя цих ссавців народився ще один малюк. Таку новину для вінничан розповіли працівники звіринцю на сторінці у Фейсбук.

Маленький хижак вже розгулює вольєром, вчиться рити нірки та подружився зі старшими дітками, які народились пів року тому.

Попри те, що із нірки показався лише один новонароджений пухнастик, працівники зоопарку припускають: малюків може бути більше.

«Це другі пологи у родини сурікатів за весь час їх перебування у Подільському зоопарку. Статева зрілість у цих тварин починається у три роки», - розповідає майстер по догляду за тваринами Подільського зоопарку Віта Зеленько.

Харчується малюк материнським молоком, на відміну від старших братиків і сестричок. Оскільки від природи ці тваринки швидко дорослішають, тож вони вже хряпають м’ясце і навіть самостійно полюють.

«Вони їдять моркву, люблять огірочок, їдять і яблука, але дуже трішки», - розповідає майстер по догляду за тваринами.

Нірки ж риють — не задля забавки. В дикій природі у таких підземних ходах вони ховаються від небезпеки й шукають собі здобич.

«Ці тварини дуже розумні й сімейні, - каже Віта Зеленько. – Коли збираються докупи, про безпеку малюка дбають всі, і батьки, і їх старші діти. Стають навколо нього і ховають від всіх».

Відвідувачі зоопарку помітили, що один сурикат завжди сидить на найвищій точці. Так, маленька, проте розумна тваринка стоїть на варті. Якщо ж відчує небезпеку, подасть сигнал, щоб рідні встигли сховатися у безпечне місце. 



Переглядів: 7160
Поширень: 3

Останні новини