Благодійний аукціон: сьогодні "з молотка" продадуть картину, яка потрапила до переліку національних рекордів

Аукціон відбудеться 14 серпня о 16:30 в  Арт-шик "Галерея ХХІ".

13 червня 2019 року в рамках ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий Художник/The Best Artist – 2019» відбулася безпрецедентна подія – встановлення національного рекорду України з благодійною нотою. Уперше в Україні п’ятнадцять відомих художників з шести країн світу разом з п’ятнадцятьма вихованцями Вінницької художньої школи намалювали спільну картину «Енергія добра» під відкритим небом. Сьогодні робота буде продана з аукціону, кошти з якого підуть на закупку матеріалів для уроків з малювання дітей із малозабезпечених родин, котрі відвідують Вінницьку художню школу.

Автором ідеї стала координатор проекту «Кращий Художник/The Best Artist 2019», «Міс Вінниця 2019» Марина Сотник, яка наразі змагається за перемогу у конкурсі «Міс Україні 2019». За її словами, встановлення рекорду має подвійну мету – поєднати спільною роботою професійних художників і початківці, а  головне – подбати про дітей із малозабезпечених родин, які не можуть дозволити собі купувати дорогі матеріали для уроків малювання.

«Важливою складовою проекту «Кращий художник/The Best Artist 2019» є благодійність. Торік зібрані кошти від квитків на наші заходи були спрямовані на  підтримку Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», – говорить Марина Сотник. – Протягом цього року було проведено ряд благодійних заходів спрямованих як на розвиток творчого потенціалу, так і на підтримку творчих особистостей. Можливо, ми їх не афішуємо, не розповідаємо пресі. Але жодна творча дитина, чиї батьки чи викладачі звернулися до нашої організації, не залишилася поза увагою, бо високе мистецтво має підтягувати за собою мале, вирощувати талановиту зміну, готуючи «ґрунт».

Участь в аукціоні візьмуть відомі вінницькі меценати. Картину «Енергія добра» отримає той, хто запропонує найвищу ціну. У той самий день виручені кошти будуть витрачені на придбання якісного приладдя для дітей із малозабезпечених родин та сімей учасників бойових дій, які навчаються у Вінницькій художній школі.



Переглядів: 1866
Поширень: 0

Останні новини