Вінницька митниця за 7 місяців перерахувала до Державного бюджету більше 2 млрд грн

Протягом січня-липня нинішнього року Вінницькою митницею ДФС було оформлено 1 070 тис. тонн вантажів, пропущено через митний кордон України 203 тис. транспортних засобів та 1 380 тис. громадян.

За результатами зовнішньої торгівлі обсяги експорту товарів перевищували імпорт, тож сальдо зовнішньої торгівлі залишається позитивним і становить 148 млн дол. США. При цьому обсяги оподаткованого імпорту за 7 місяців 2019 року склали 202 тис. тонн вартістю 308 млн дол., що на 46 млн дол. більше, ніж у січні-липні минулого року.

Збільшилися, порівняно з минулим роком, надходження до Державного бюджету України. Так, за 7 місяців було перераховано 2 331 млн грн. Це на 781 млн грн більше минулорічного показника за аналогічний період.

З метою збільшення надходжень платежів до Держбюджету, митники посилено контролюють правильність визначення країни походження товарів, митне оформлення яких здійснено в режимі найбільшого сприяння та з застосуванням режиму вільної торгівлі. Загальний економічний ефект за результатами такої роботи за 7 місяців 2019 року перевищив 1 млн грн.



Переглядів: 1763
Поширень: 0

Останні новини