Фінансовий менеджмент громад Вінниччини вивчали гості з Волинської та Рівненської областей

За сприяння Програми U-LEAD з Європою та Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування відбувся навчальний візит представників фінансових підрозділдів ОТГ Волинської та Рівненської областей  на Вінниччину. Тема зустрічі - «Організація фінансового менеджменту в ОТГ», експертний супровід візиту  надала радниця Вінницького ЦРМС з місцевих фінансів Інна Святна.

На початку візиту, у Вінницькому Центрі розвитку місцевого самоврядування  гостей привітав Олег Левченко – директор Центру та побажав  учасникам делегації з Волинської та Рівненської областей плідної роботи під час відвідування громад Вінниччини.

Віталій Швець – радник Центру з муніципальних послуг та Євген Шаповалов – радник з децентралізації ознайомили представників громад Волині та Рівненщини із станом та перспективами децентралізації у Вінницькій області. Далі учасники study-туру вирушили до Тульчинської, Немирівської та Іванівської ОТГ.

У Тульчинській ОТГ  гості зустрілись із головою громади – Валерієм Весняним, а також ознайомились із досвідом організації бюджетного процесу в ОТГ. Ірина Тихонюк, начальник фінансового управління Тульчинської ОТГ  поділилась практиками впровадження Бюджету участі, досягненнями із прозорості бюджету громади та ознайомила із об’єктами соціальної сфери Тульчинської ОТГ.

Про ефективну організацію  бюджетного процесу та формування мережі бюджетних установ учасники навчального візиту дізнались у Немирівській ОТГ. Про це розповіла Оксана Троян – начальник фінансового управління Немирівської міської ради, яка поділилась досвідом забезпечення бухгалтерського обліку у закладах освіти громади.

На завершення візиту представники ОТГ Волинської та Рівненської областей відвідали Іванівську сільську ОТГ, що показує високі досягнення у реалізації розвиткових та інфраструктурних проектів. Під час зустрічі гості поспілкувались із головою громади – Михайлом Куликом та начальником фінансового відділу Іванівської сільської ради – Галиною Цал-Цалко.  Іванівська ОТГ сподобалась учасникам візиту великою кількістю проектів, що впроваджуються за рахунок коштів місцевого бюджету.

«У нашій громаді одночасно працює 5 будівельних майданчиків. Гості побували у Гущинецькому старостинському окрузі, оглянули будівництво сільської амбулаторії і високо оцінили ініціативу громади, що самотужки  будує заклад охорони здоров’я, без підтримки державної програми. Учасники делегації відзначили високу  фінансову спроможність ОТГ. Також, представники західних областей були вражені   великою опікою громади дозвіллям та здоровим способом життя людей, адже Іванівська ОТГ будує спортивні майданчики для кожного села, що входить у склад об’єднаної громади,  відбудовуються школи, садочки, що теж мають сучасні спортивні об’єкти, серед яких і футбольне поле із штучним покриттям», - прокоментував візит Микола Бербега, провідний спеціаліст з економічного розвитку та інформаційних технологій Іванівської сільської ОТГ. За його словами,  учасники делегації з Волині та Рівненщини запросили  відвідати ОТГ своїх регіонів представників Іванівської громади.



Переглядів: 2118
Поширень: 0

Останні новини