Вінничанам нагадують про граничний термін сплати транспортного податку

ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до норм Податкового кодексу України для власників дорогих автівок віком не старше 5 років (з моменту виробництва), середньоринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат, 29 серпня завершується граничний термін сплати транспортного податку.

Враховуючи розмір мінімальної заробітної плати, який на 1 січня 2019 року становить 4173 грн, цьогоріч об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі 2014 року випуску і молодші, що мають середньоринкову вартість понад 1 564 875 грн. З повним переліком наддорогих автомобілів, середньоринкову вартість яких формує Мінекономіки враховуючи такі дані як марка, модель, рік випуску, тип двигуна, об'єм двигуна, тип коробки передач, пробіг тощо, можна ознайомитись на сайті Міністерства економічного розвитку та торгівлі за посиланням.

Ставка транспортного податку на рік складає 25 000 грн за автомобіль. Тож, у разі, якщо ви є власником кількох автомобілів, котрі підпадають під оподаткування, податок потрібно сплачувати за кожен із них.

Додамо, що з моменту отримання від контролюючого органу повідомлення-рішення, у власника є 60 днів для сплати транспортного податку. Разом з тим звертаємо увагу тих власників автомобілів, які за вказаними параметрами підпадають під об’єкт оподаткування, але до 01 липня поточного року, в силу різних причин (у т.ч. через невідповідність зареєстрованого місця проживання із фактичним) не отримали повідомлення-рішення, на необхідність негайно звернутися до органу фіскальної служби за місцем проживання для сплати належної суми податку. Адже за затримку оплати до 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати, передбачено штраф у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу, а при затримці оплати понад 30 календарних днів – штраф 20 відсотків.

Одночасно, на суму не сплаченого податку нараховується пеня у порядку, визначеному ст. 129 Податкового кодексу України. Нагадаємо, що всю необхідну інформацію можна отримати у Центрах обслуговування платників .
 



Переглядів: 1777
Поширень: 0

Останні новини